Wimbledon 2023. Irina Begu întregește careul de ași al româncelor. Calificare după un meci întins pe două zile

Wimbledon 2023. Irina Begu întregește careul de ași al româncelor. Calificare după un meci întins pe două zile

Partida dintre Irina Begu și Rebecca Marino (Canada, nr 83 WTA) s-a desfășurată pe parcursul a două zile. Programat inițial marți, reprogramat pentru miercuri, dar întrerupt la scorul de 6-2, 2-4, din cauza întunericului și reluat joi, meciul din turul inaugural dintre româncă și sportiva nord-americană s-a încheiat cu victoria jucătoarei noastre.

Irina Begu, a patra româncă în turul 2 la Wimbledon. Foto EPA EFE

Miercuri, întâlnirea a fost suspendată din cauză că se lăsase noaptea la Londra. La reluare, joi, canadianca a intrat mai decisă pe teren și s-a impus cu 6-3, trimitând meciul în decisiv. Și se părea că Marino va ține ritmul în continuare, conducând cu 2-1 în setul 3, cu break în cont. A fost momentul în care Irina Begu s-a trezit și a câștigat tot până la final: 6-2!

Astfel, România se mândrește cu 4 jucătoare din 4 în turul secund la Wimbledon. Careu de ași al fetelor noastre! Asta chiar dacă, din cauza ploilor, programul a fost atât de bulversat, încânt Ana Bogdan pășise deja în turul 3 atunci când Irina se lupta să ajungă în runda secundă !

Sorana și Jaqueline joacă azi în turul 2

Tot azi, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian vor evolua pentru accederea în turul 3, dar având meciuri infinit mai grele: cu Jelena Ostapenko, respectiv Beatriz Haddad Maia, jucătoare aflate în formă bună în acest sezon.

Dacă Ana Bogdan și-a asigurat deja un cec de 140.000 de lire sterline pentru că a trecut două tururi, celelalte 3 fete ale româniei și-au trecut cont câte 55.000 de lire sterline. În următoarea rundă, Irina Begu va da piept cu Anna Blinkova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”