Wimbledon 2023. Uluitor ce a făcut Davidovich la 8-8, în tiebreak-ul setului decisiv: „M-am c***t pe mine!” VIDEO

Wimbledon 2023. Uluitor ce a făcut Davidovich la 8-8, în tiebreak-ul setului decisiv: „M-am c***t pe mine!” VIDEO

Patru ore s-a chinuit spaniolul Alejandro Davidovich Fokina (34 ATP) să-l țină în șah pe fostul elev al antrenorului Patrick Mouratoglou, Holger Rune (6 ATP) în turul 3 la Wimbledon. Ibericul a stricat tot în tiebreak-ul setului decisiv, când a luat o decizie de neînțeles, astfel că adversarul său s-a impus cu 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 (8).

La scorul de 8-8 în maxi tiebreak-ul setului decisiv, Davidovich Fokina a comis una dintre cele mai greu de înțeles erori văzute vreodată într-un moment atât de important al unei partide lungi. Jucătorul iberic a recurs la serva din mână, un procedeu intuit din timp de Holger Rune, care a câștigat punctul ușor, acordându-și șansa de a închide meciul pe propria servă.

„Trebuie să accept ce s-a întâmplat. M-am c***t pe mine și nu am vrut să joc acel punct, nu știam ce să fac”, a mărturisit Alejandro Davidovich Fokina, la conferința de presă organizată după meci.

Davidovich Fokina, moment de rătăcire la Wimbledon. Foto atptour

„Am avut un pic de retard mintal, dar asta e, înveți din astfel de lucruri. O să încerc să mă asigur că nu se va mai întâmpla. Cacă am comis o greșeală, trebuie să mi-o asum” a completat spaniolul, care nu este la prima gafă de acest gen.

Tot la o ediție a turneului de la Wimbledon, Alejandro Davidovich Fokina nu a mai avut șansa de a juca ultima minge a meciului pierdut cu Jiri Vesely, întrucât a fost penalizat cu un punct, pentru comportament nesportiv. Ibericul s-a făcut vinovat de limbaj obscen în prima parte a meciului și nu s-a gândit că ar putea fi penalizat suplimentar, în cazul unei recidive. Fokina a lovit o minge în tribunele terenului, iar arbitrul l-a pedepsit imediat, la scorul de 9-7 în super tiebreak-ul setului decisiv. Partida s-a încheiat după 3 ore și 56 de minute, dar fără ca mingea de meci să se dispute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat