Wimbledon, umor britanic. Ploaia și deciziile de neînțeles ale organizatorilor au dat peste cap turneul

Wimbledon, umor britanic. Ploaia și deciziile de neînțeles ale organizatorilor au dat peste cap turneul

Ploaia nu numai că a bulversat primele trei zile ale turneului de la Wimbledon, dare pare că a spălat și creierele organizatorilor. S-au înregistrat situații fără precedent, cu unii jucători care ajunseseră deja în turul 3, în timp ce alții nu apucaseră nici măcar să debuteze în competiția londoneză.

Resemnare în tribune, după ce ploaia a bulversat ambele tablouri. Foto EPA EFE

Organizatorii de la Wimbledon au avut de-a face cu trei zile foarte complicate de concurs, în care ploaia a împiedicat buna desfășurare a partidelor. Conducerea de la All England Club a luat o mulțime de decizii total neinspirate, astfel că în prezent tablourile de simplu sunt dominate de haos.

Begu, Ana Bogdan și Cîrstea, învingătoare

Ca atare, joi s-a ajuns la o situație absurdă, în care existau și jucători care nu intraseră deloc în concurs, și tenismeni deja calificați în turul 3! În acest tablou dominat de haos au pășit în scenă și fetele noastre. Irina Begu și-a continuat partida din primul tur, programată inițial marți, reprogramată pentru miercuri, dar întreruptă la scorul de 6-2, 2-4, din cauza întunericului, și reluată joi!

Cel mai bine clasată jucătoare a României a pierdut setul 2, dar a reparat totul în decisiv și a trecut greu de Rebecca Marino (83 WTA), cu cu 6-2, 3-6, 6-2. Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian au evoluat, în schimb, tot joi, dar în turul secund, contra Aliciei Parks, Jelenei Ostapenko, respectiv lui Beatriz Haddad Maia.

Sorana e în turul 3, egalându-și cea mai bună performanță la Wimbledon. Foto EPA EFE

Sorana e în turul 3, egalându-și cea mai bună performanță la Wimbledon. Foto EPA EFE

Prima a învins-o cu 1-6, 6-3, 6-2 pe adversara americană, asigurându-și un cec de 140.000 de lire sterline, în timp ce Sorana a reușit o victorie de senzație contra amicei sale letone, 4-6, 7-6, 6-4, iar Jaqueline s-a înclinat în fața braziliencei, pe care a chinuit-o timp de două ore și jumătate: 6-4, 4-6, 4-6.

Partide întrerupte de proteste

În ziua de miercuri au fost reprogramate 69 de partide din turul 1, însă primul meci al zilei a fost o dispută contând din turul secund! O decizie a organizatorilor neînțeleasă de nimeni, care a creat haos pe ambele tablouri. Însă nu numai vremea le dă mari bătăi de cap oficialilor de la Wimbledon. Aceștia sunt arătați cu degetul pentru măsurile lejere de securitate, care au permis deja ca doi protestatari să intre pe teren în timpul partidelor.

Oamenii de securitate, luați prin surprindere de un bătrânel. Foto Getty images

Oamenii de securitate, luați prin surprindere de un bătrânel. Foto Getty images

Activiștii „Just Stop Oil“ au întrerupt două partide, Sho Shimabukuro - Grigor Dimitrov și Katie Boulter - Daria Saville, aruncând cu confetti pe suprafața de joc. Protestele au fost anticipate, dar, chiar și așa, cei responsabili cu securitatea nu au fost suficient de abili astfel încât să le stopeze.

Dacă la băieți nu a fost mare tevatură, în schimb, fetele au tras o sperietură serioasă: „A fost un șoc, au fost emoții mari pentru că nu mă așteptam și nu știam ce se întâmplă și cum să reacționez. Nu e ceva prin care să mai fi trecut vreodată. Situația a fost cu atât mai dificilă cu cât era un punct crucial al meciului. Din fericire, am putut să rămân concentrată pe partidă“, a spus Katie Boutler, care s-a impus cu 7-6, 6-2 în fața Dariei Saville.

Kontaveit, trimisă pe un teren fără tribune, la retragere

O altă decizie de neînțeles a organizatorilor a fost luată în cazul estoniencei Anett Kontaveit, care și-a anunțat încheierea carierei, după acest turneu, la doar 27 de ani, din cauza problemelor la spate. Empatie zero pentru ea din partea oficialilor britanici, care au pus-o să joace pe un teren fără tribune, „dotat” cu câteva scaune pentru staffurile sportivilor!

„Nu mă așteptam să joc pe Center Court, dar este păcat că am jucat pe o arenă atât de mică, pentru că a existat un mare interes din partea publicului. Este decizia lor și nu pot face nimic în acest sens“, a declarat amar jucătoarea care a ocupat locul 2 în ierarhia mondială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat