Wolfgang Schäuble: Politica Germaniei privind migrația a fost "o greșeală"

Wolfgang Schäuble: Politica Germaniei privind migrația a fost "o greșeală"

Influentul ministru de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schäuble, a criticat duminică politica Angelei Merkel față de refugiați, transmite Politico, citând presa germană.

Într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, Schäuble, cunoscut pentru afirmațiile sale fără ocolișuri, a răspuns fără menajamente față de cancelarul Merkel la o întrebare legată de deschiderea Germaniei față de migrație. "Și noi, politicienii, suntem oameni. Și noi facem greșeli. Dar putem învăța din greșeli", a spus ministrul de Finanțe.

Wolfgang Schäuble a mai afirmat că Uniunea Europeană (UE) trebuie să ia măsuri pentru ca sistemele de protecție socială din statele membre să devină mai echilibrate, astfel încât refugiații să nu mai încerce să obțină rezidență în statele unde sistemul le oferă beneficii mai consistente.

Astfel de teme au fost considerate până acum "tabu" în Germania, a spus Wolfgang Schäuble.

Ministrul de Finanțe nu este la prima critică la adresa cancelarului Angela Merkel, subliniază Politico.

Afirmațiile vin pe fondul scăderii de popularitate pe care formațiunea creștin-democrată din care fac parte Merkel și Schäuble o înregistrează, pe fondul ascensiunii partidului anti-imigranți Alternativa pentru Germania (AfD).

În septembrie 2016, AfD a învins partidul cancelarului la alegerile locale din Mecklenburg-Vorpommern.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”