WP: Biden pierde sprijinul tinerilor din cauza refuzului de a sprijini încetarea focului în Gaza

WP: Biden pierde sprijinul tinerilor din cauza refuzului de a sprijini încetarea focului în Gaza

Ziarul a concluzionat că majoritatea alegătorilor din Statele Unite, în lumina escaladării conflictului din Orientul Mijlociu, sunt înclinați să sprijine Israelul.

Președintele american Joe Biden. Foto: Profimedia

Popularitatea președintelui american Joe Biden în rândul tinerilor alegători din SUA este în scădere din cauza refuzului său de a susține încetarea focului în Fâșia Gaza. Această evaluare este dată într-un articol publicat joi în The Washington Post (WP).

După cum notează publicația, „în lumina numărului în creștere a morților în Orientul Mijlociu, unii tineri alegători devin dezamăgiți de răspunsul președintelui Biden [la ceea ce se întâmplă] și iau în considerare să voteze pentru un candidat terț (adică nu un candidat). democrat sau republican) sau nu votează deloc”. Jurnaliştii ziarului au vorbit cu studenţii şi au concluzionat că „poziţia lui Biden cu privire la război ameninţă să-i reducă sprijinul în rândul tinerilor alegători înaintea alegerilor din 2024”. După cum s-a arătat, ideea este că Biden nu a susținut fără echivoc o încetare completă a focului în Fâșia Gaza.

Publicația subliniază că „pe fondul îngrijorărilor legate de vârsta lui Biden, unii studenți liberali și-au exprimat deschiderea față de candidații terți și nemulțumirea față de probabila repetare a luptei dintre Biden și [fostul președinte al SUA Donald] Trump” la alegerile prezidențiale din SUA.

Ziarul afirmă că majoritatea alegătorilor din Statele Unite, în lumina agravării conflictului din Orientul Mijlociu, sunt înclinați să susțină statul evreu. În același timp, potrivit sondajelor, tinerii americani cred adesea că Israelul acționează prea dur. Publicația subliniază că „majoritatea tinerilor nu aprobă acțiunile lui Biden” în lumina a ceea ce se întâmplă.

Publicația notează că scăderea sprijinului lui Biden în rândul tinerilor va „complica încercarea lui Biden de a fi reales” ca președinte.

Următoarele alegeri prezidențiale din SUA vor avea loc în noiembrie 2024. Pe 25 aprilie, Biden a anunțat că va căuta realegerea în cea mai înaltă funcție guvernamentală. Trump și-a anunțat intrarea în cursa electorală în noiembrie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?