WP: Obama l-a avertizat confidențial pe Biden în iunie despre puterea poziției lui Trump

WP: Obama l-a avertizat confidențial pe Biden în iunie despre puterea poziției lui Trump

Fostul președinte a promis că va face tot posibilul pentru a-l ajuta pe actualul șef al statului să fie reales la președinție în 2024.

Fostul președinte american Barack Obama l-a avertizat în privat pe actualul lider american Joe Biden la sfârșitul lunii iunie că poziția oponentului său republican, Donald Trump, ca posibil candidat pentru cea mai înaltă funcție guvernamentală, este mult mai puternică decât crede Partidul Democrat, scrie The Washington Post , citând surse.

Potrivit acestora, Obama și-a exprimat îngrijorările și a subliniat unele dintre avantajele politice ale lui Trump, în iunie, în timpul unei cine cu Biden la Casa Albă. Potrivit fostului președinte al Statelor Unite, astfel de avantaje sunt prezența unei baze de susținători loiali și a unui „ecosistem” loial al presei conservatoare, precum și starea polarizată a societății americane. Interlocutorii ziarului au precizat că temerile lui Obama se datorează nu îndoielilor cu privire la „abilitățile politice” ale lui Biden, ci „influenței” lui Trump în Partidul Republican.

Obama a promis că va face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Biden să fie reales la președinția SUA în 2024. După cum a menționat The Washington Post, Casa Albă a fost optimistă cu privire la această promisiune, deoarece Obama este „cea mai strălucită vedetă” dintre democrați.

Trump intenționează să participe la alegerile prezidențiale de anul viitor. În prezent, judecând după rezultatele sondajelor de opinie, el are toate șansele să devină candidatul oficial la cea mai înaltă funcție de stat din Partidul Republican.

Marți, avocatul special al Statelor Unite, Jack Smith, a anunțat punerea sub acuzare patru a lui Trump pentru: conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație împotriva drepturilor, conspirație pentru a obstrucționa procedurile oficiale și obstrucție și tentativă de obstrucționare a procedurilor oficiale. Fostul șef al administrației americane este acuzat că a încercat să-și păstreze ilegal puterea, în ciuda pierderii alegerilor din noiembrie 2020.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat