Wring (USR): Faptul că PSD, ALDE și PMP nu au participat la ședința CGMB arată că se tem de cetățeni

Wring (USR): Faptul că PSD, ALDE și PMP nu au participat la ședința CGMB arată că se tem de cetățeni

Consilierul municipal Roxana Wring (USR) a apreciat că lipsa reprezentanților PSD, ALDE și PMP de la ședința extraordinară a Consiliului General al Capitalei, convocată de opoziție, arată că reprezentanții majorității să tem de cetățeni.

Pe ordinea de zi au figurat clarificarea de către primarul general al Capitalei și de către directorii instituțiilor din subordinea PMB și a CGMB a procesului decizional în vederea organizării târgului de Crăciun din Piața Victoriei, precum și un proiect conform căruia Piața Victoriei ar urma să devină destinație rezervată manifestațiilor civice și sindicale.

"Faptul că PSD, ALDE și PMP, de altfel, astăzi, nu au venit (...) arată că se tem de fapt de cetățeni. Cetățenii care își doresc transparență și care își doresc să-și vadă reprezentanții muncind pentru ei în Consiliul General azi au avut ocazia să vadă că cei pe care i-au votat nu sunt aici să își facă treaba. Neavând cvorum, proiectul de hotărâre nu poate fi adoptat, nu putem să punem întrebări nici directorilor celor două instituții, ARCUB și Proedus, care au luat această decizie intempestivă. Nu dăm vina pe funcționarii primăriei, pentru că de multe ori ei sunt supuși unor presiuni, dar îi îndemnăm ca în măsura în care consideră necesar și în măsura în care pot să se opună unor decizii nelegitime. În cazul de față, unei puteri politice care nu vrea să își asume un gest, gestul fiind de a organiza acest târg în Piața Victoriei", a precizat vineri Wring, la sediul Primăriei Capitalei.

Ea a salutat faptul că membrii opoziției au reușit să convoace o ședință extraordinară, lucru care s-a întâmplat în premieră în acest mandat. Pe de altă parte, Roxana Wring și-a exprimat regretul că nu a existat cvorumul necesar în vederea adoptării unui "proiect foarte important pentru cetățenii Bucureștiului". Ea a mai precizat că ar putea fi convocată o nouă ședință extraordinară, în vederea dezbaterii proiectului amintit.

"După cum ați văzut, sindicatele au anunțat deja manifestații în Piața Victoriei, deci este foarte bine că am convocat această ședință și foarte bine că am produs acest proiect de hotărâre, pentru că nu vrem să ne trezim din nou că, peste noapte, doamna primar general, Gabriela Firea, să decidă că oamenii nu au voie să protesteze. (...) Mă așteptam, totuși, ca PSD, cel mai mare partid din CGMB și aliații săi, să nu dea bir cu fugiții și să își asume", a spus ea.

În contextul în care de la ședință au absentat și consilieri ai USR și PNL, ea a precizat că trei dintre aceștia sunt plecați în străinătate, iar unul este bolnav. Wring a mai declarat că nu are cunoștință de vreun protest care să fi fost autorizat în ultimul an de către PMB.

"Am fost de fapt contactată de către sindicaliștii din interiorul instituțiilor din Primărie, care mi-au spus că nici lor nu li s-a permis, s-a invocat faptul că există contramanifestații. Am fost personal, împreună cu Ciprian Ciucu, la un moment dat, să verificăm, și nu era nicio manifestație. (...) De fapt, se încearcă o blocare a protestelor, cu orice preț, mai ales în fața Primăriei și acum în Piața Victoria, la Kiseleff, în fața sediului PSD. Nu așa se manifestă un partid care se pretinde a fi democratic", a precizat ea.

Ana Maria Ciceală, consilier municipal USR, a menționat că una dintre întrebările pe care intenționa să le adreseze în timpul ședinței se referea la costurile amenajării târgului de Crăciun din Piața Victoriei.

"În momentul în care faci un festival, duci echipament acolo, faci licitații pe SEAP, cheltuiești bani — 400.000 de euro — și apoi decizi să îl duci în altă parte și apoi să îl anulezi din cealaltă parte — toate lucrurile acestea îi costă pe cetățenii Bucureștiului bani", a precizat ea.

Ciceală a mai declarat că proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de vineri pot fi incluse și pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare.

"Da, pot fi incluse, dacă le include doamna Gabriela Firea, atunci când convoacă ședința sau dacă le suplimentăm pe ordinea de zi și, bineînțeles, avem majoritate. Am încercat să facem asta de foarte multe ori. În final, am ajuns să reclamăm la DNA abuz în serviciu pentru Gabriela Firea, care refuză să pună proiectele USR pe ordinea de zi. Multe proiecte, nu doar aceasta privind Piața Victoriei", a menționat Ana Maria Ciceală.

AGERPRES/ (A — autor: Irinela Vișan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...