WSJ: Avertisment privind un atac iminent al Iranului asupra Arabiei Saudite. Stare de alertă ridicată în SUA și Orientul Mijlociu

WSJ: Avertisment privind un atac iminent al Iranului asupra Arabiei Saudite. Stare de alertă ridicată în SUA și Orientul Mijlociu

Arabia Saudită a înștiințat SUA cu privire la un atac iminent al Iranului asupra unor ținte din regat, în contextul protestelor care continuă în această țară, relatează WSJ.

În Iran au loc proteste de amploare după moartea unei adolescente FOTO ARHIVĂ

Informația provine de la serviciile secrete saudite. Nu există mai multe detalii despre acest atac iminent care ar viza nu doar ținte de infrastructură din Arabia Saudită, ci și din Erbil, în Irak. Potrivit oficialilor americani și saudiți, SUA și alte țări din Orientul Mijlociu au intrat în stare de alertă ridicată.

Consiliul Național de Securitate al SUA s-a arătat îngrijorat, dar a declarat că este pregătit să răspundă în cazul unui atac.

„Suntem îngrijorați de tabloul amenințărilor și rămânem în contact constant prin canale militare și de informații cu saudiții. Nu vom ezita să acționăm în apărarea intereselor noastre și a partenerilor noștri din regiune", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Iranul a atacat nordul Irakului cu zeci de rachete balistice și drone de la sfârșitul lunii septembrie, una dintre ele fiind doborâtă de un avion de război american în timp ce se îndrepta spre orașul Erbil, unde se află o bază a trupelor americane. Teheranul a acuzat în mod public ceea ce numește grupările separatiste kurde iraniene stabilite în Erbil pentru faptul că au încurajat tulburările interne.

De asemenea, autoritățile iraniene au acuzat public Arabia Saudită, alături de SUA și Israel, că participă la instigarea demonstrațiilor. Luna trecută, comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a avertizat în mod public Arabia Saudită să limiteze acoperirea protestelor din Iran de către canalele de știri prin satelit în limba farsi, inclusiv Iran International, un canal de televiziune prin satelit susținut de Arabia Saudită, cu sediul la Londra, popular printre mulți iranieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...