WSJ: Dacă Ucraina ar fi ascultat sfaturile americanilor, puterea sa de luptă ar fi fost distrusă în câteva zile

WSJ: Dacă Ucraina ar fi ascultat sfaturile americanilor, puterea sa de luptă ar fi fost distrusă în câteva zile

Autorul rubricii, Seth Cropsey, a subliniat că analiza profesională a eforturilor Ucrainei în războiul cu Federația Rusă este deficitară din cauza lipsei de experiență în lumea reală.

Foto: Arhiva Adevărul

Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a ajuns la un punct de cotitură. Pentru a dezvolta succesul, Kievul nu are nevoie de evaluări și sfaturi gratuite, ci de arme și muniții.

Președintele Institutului Yorktown, fostul ofițer al Marinei și oficial al Pentagonului, Seth Cropsey, a scris despre acest lucru în rubrica sa pentru WSJ .

"Ofensiva Ucrainei a atins un punct critic. Liniile militare ale Rusiei se vor rupe dacă li se va acorda suficient timp. Dar acest lucru necesită un sprijin militar mai mare din partea SUA. Dacă Kievul dorește să reușească, Washingtonul trebuie să îi furnizeze arme și muniții critice, nu evaluări militare gratuite. "- spune materialul.

Cropsey a subliniat că analiza profesională a eforturilor Ucrainei este deficitară din cauza lipsei de experiență. Armatele americane și ruse au încetat să analizeze cu atenție operațiunile de luptă chiar și după prăbușirea URSS, pentru că „le lipseau adversari experimentați cu care să se compare”.

Opinia actuală a liderilor militari americani că ucrainenii ar trebui să se concentreze asupra unui oraș decisiv din regiunea Zaporijjia este, de asemenea, o prostie, având în vedere că inamicul are linii de apărare puternice și rezerve mobile și niciuna dintre părți nu poate câștiga controlul în aer”, a remarcat ex. - un ofiter al flotei militare. El a adăugat că o încercare de pătrundere fără manipularea forțelor ruse ar fi dezastruoasă, „indiferent câte solicitări occidentale pentru o lovitură în stil american”.

Dacă Ucraina ar fi ascultat sfaturile americanilor prin intermediul Washington Post și New York Times, ar fi desfășurat o jumătate de duzină de brigăzi împotriva unei puternice apărări ruse, ar fi permis Rusiei să-și concentreze propriile rezerve, iar puterea sa de luptă ar fi au fost distruse în câteva zile”, a declarat Seth Cropsey.

În ultimele săptămâni, au existat tot mai multe comentarii care spuneau că, contraofensiva ucraineană se mișcă prea încet. Atât armata, cât și autoritățile ucrainene au subliniat în mod repetat că sudul Ucrainei este presărat de mine rusești, așa că acolo nu vor fi posibile repetarea operațiunilor fulger precum la Harkov sau Herson.

Ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, a spus ca răspuns la „critici” că războiul din Ucraina nu este un blockbuster de la Hollywood . El a menționat că „totul decurge conform planului”.

La rândul său, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a spus că astfel de declarații despre „încetinerea” contraofensivei echivalează cu scuipat în fața unui soldat ucrainean care își dă viața pentru că a înaintat pe front. El i-a sfătuit pe toți criticii să „tacă, să vină în Ucraina și să încerce să elibereze singur un centimetru pătrat”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”