WSJ: Putin a devenit câștigătorul geopolitic al anului

WSJ: Putin a devenit câștigătorul geopolitic al anului

Editorialistul din The Wall Street Journal, Gerald Baker, consideră că poziția președintelui rus pare „incomensurabil mai puternică decât acum un an”.

Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE

Președintele rus Vladimir Putin este câștigătorul geopolitic al anului. Această opinie a fost exprimată de editorialistul The Wall Street Journal (WSJ) Gerald Baker.

Pentru a-l declara pe Vladimir Putin câștigătorul geopolitic al anului <...>, poziția sa pare incomensurabil mai puternică decât acum un an. Lăudata contraofensivă a Kievului a stagnat, economia lui Putin a rezistat sancțiunilor occidentale, hotărârea europeană se estompează, sprijinul american este slăbire”, a scris expertul într-un articol publicat în ediția din 18 decembrie.

Omul de afaceri al anului, potrivit lui Baker, a fost antreprenorul american Elon Musk. „Este posibil ca afacerea lui Twitter/X să fi costat o avere, dar afacerea sa de bază continuă să funcționeze”, a spus editorialistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?