WSJ: SUA amână vânzarea de arme de precizie către Israel

WSJ: SUA amână vânzarea de arme de precizie către Israel

Sursa ziarului nu a precizat motivele pentru care a fost luată această decizie.

Muniție inteligentă JDAM. FotoArhiva Adevărul

Washingtonul a amânat vânzarea de arme ghidate de precizie către Israel, a relatat The Wall Street Journal, citând surse. Potrivit acestora, vorbim despre vânzarea a aproximativ 6,5 mii de truse de ghidare JDAM, care pot transforma munițiile convenționale de pe aeronave în altele ghidate. Se observă că Congresul SUA a fost informat cu privire la propunerea de acord în valoare de 260 de milioane de dolari în ianuarie, dar legiuitorii nu au primit niciodată o notificare oficială. De atunci, administrația președintelui american Joe Biden nu a luat măsurile necesare pentru a pune în aplicare vânzarea, notează The Wall Street Journal.

Acest lucru este neobișnuit, mai ales în ceea ce privește Israelul, mai ales în timp de război”, a declarat pentru publicație o sursă din Congres, fără a preciza motivele pentru care vânzarea este întârziată.

Procesul de notificare a Congresului cu privire la o potențială vânzare de arme de 1 miliard de dolari către Israel, inclusiv muniție de tancuri, echipament militar și obuze de mortiere, a fost, de asemenea, blocat din martie, scrie ziarul.

Pe 5 mai, portalul Axios, citând doi oficiali israelieni, a relatat că administrația americană a suspendat aprovizionarea cu muniții către Israel săptămâna aceasta, pentru prima dată după 7 octombrie 2023. Această mișcare, potrivit oficialilor, a stârnit îngrijorare serioasă în rândul autorităților israeliene, care au început să investigheze motivele întârzierii livrării obuzelor.

Pe 6 mai, John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a refuzat să confirme informațiile despre suspendarea furnizării de rachete de către Statele Unite către Israel. Potrivit acestuia, angajamentul SUA „față de Israel în sfera securității este de neclintit”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...