WSJ: Următoarea fază a operațiunilor militare va fi mai periculoasă pentru Forțele Armate Ucrainene

WSJ: Următoarea fază a operațiunilor militare va fi mai periculoasă pentru Forțele Armate Ucrainene

Potrivit ziarului, oficialii ucraineni admit că într-un conflict îndelungat „Rusia va avea succes, pentru că și-a transferat economia pe picior de război”.

Foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse

Următoarea fază a luptei pare a fi din ce în ce mai periculoasă pentru Ucraina, a informat The Wall Street Journal , citând oficiali ucraineni.

Oficialii ucraineni admit că un conflict îndelungat „va avea succes pentru Rusia, care și-a transferat economia pe picior de război”. După cum notează publicația, Moscova a lansat producția unui număr mare de drone, rachete și tancuri și are stocuri uriașe de arme. În timp ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) depind în mare măsură de aprovizionarea din țările occidentale și se confruntă deja cu o lipsă de muniție și echipament militar.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a declarat că armata ucraineană nu are suficiente arme și sisteme de apărare aeriană pentru o contraofensivă.

Ziarul Politico a mai menționat că țările occidentale semnalează o lipsă de arme de transferat la Kiev și s-au săturat din ce în ce mai mult de conflictul din Ucraina. Materialul subliniază că Occidentul dă semne că rămâne fără arme și răbdare cu Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?