WTA o pune la punct pe rusoaica Potapova: Urmarea scandalului de la Indian Wells

WTA o pune la punct pe rusoaica Potapova: Urmarea scandalului de la Indian Wells

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) i-a transmis un avertisment oficial jucătoarei ruse Anastasia Potapova, pentru că a purtat un tricoul al echipei de fotbal Spartak Moscova înaintea meciului cu americanca Jessica Pegula de la Indian Wells (SUA), în cursul acestei săptămâni, informează Reuters.

Anastasia Potapova, locul 28 în lume

Acţiunile Anastasiei Potapova au fost văzute ca un spectacol public de susţinere pentru ţara sa în timpul invaziei din Ucraina, rusoaica fiind criticată din acest motiv inclusiv de liderul clasamentului WTA, poloneza Iga Swiatek.

Întrebată în legătură cu tricoul respectiv, Potapova a spus că este susţinătoarea echipei Spartak de la vârsta de 13 ani şi nu a văzut acest lucru ca o provocare.

"În ceea ce priveşte tricoul echipei ruse de fotbal, WTA a avertizat-o oficial pe jucătoare că acest lucru nu este acceptabil şi nici nu este o acţiune adecvată", a precizat WTA într-un comunicat. "Nu ne aşteptăm să vedem o altă apariţie a acestuia pe viitor", a adăugat organizaţia.

Ucraineanca Lesia Ţurenko s-a retras din meciul cu belarusa Arina Sabalenka de la Indian Wells, afirmând că a avut un atac de panică, declanşat de conversaţia pe care a avut-o cu directorul WTA, Steve Simon, în legătură cu răspunsul tenisului la invazia Rusiei, în care Belarus a fost o zonă cheie pentru ceea ce Moscova numeşte o "operaţiune militară specială".

Jucătorii ruşi şi belaruşi pot concura în circuitele profesioniste de tenis WTA şi ATP ca sportivi individuali, fără etalarea simbolurilor naţionale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /