X , fost Twitter, nu va mai permite utilizatorilor să blocheze alte conturi. Ce spune Elon Musk

X , fost Twitter, nu va mai permite utilizatorilor să blocheze alte conturi. Ce spune Elon Musk

Utilizatorii platformei X a lui Elon Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter, nu vor mai avea posibilitatea de a bloca conturile altor persoane, CEO-ul Tesla și SpaceX afirmând că funcția „nu are sens”, relatează BBC.

Utilizatorii au posibilitatea de a-și face contul privat. FOTO Profimedia (Arhivă)

Totuși, Elon Musk a precizat că utilizatorii vor putea în continuarea să blocheze persoanele care le trimit mesaje. Însă, mulți internauți au afirmat că acest lucru va îngreuna procesul de eliminare a postărilor abuzive din cronologia lor.

În acest moment, atunci când utilizatorii „blochează" un cont, postările acelui cont nu mai sunt afișate în cronologia celui care a blocat și invers . Contul blocat nu va mai putea trimite mesaje către cel care l-a blocat și nici nu va mai putea vedea postările acestuia.

Fostul cofondator al Twitter, Jack Dorsey, se pare că este de acord cu hotărârea lui Musk, afirmând „100%. Doar mute". Însă există preocupări referitoare la faptul că blocarea unui cont nu ar fi suficientă pentru a evita cazurile de hărțuire și abuz.

Un utilizator a catalogat decizia miliardarului Elon Musk drept o „greșeală uriașă", adăugând că pe platformă există „oameni toxici" cu care utilizatorii nu doresc să aibă de-a face în niciun fel.

Eliminarea acestei opțiuni ar putea încălca termenii și condițiile unor magazine de aplicații precum App Store și Google Play. Astfel, există posibilitatea ca platforma lui Musk să nu mai poată fi descărcată din aceste magazine de aplicații.

Dacă măsura va fi aplicată, nu se știe dacă conturile blocate vor fi automat deblocate.

În schimb, utilizatorii au posibilitatea de a-și face contul privat, își pot ascunde postările și pot permite doar urmăritorilor să le vadă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB