Xavi Pascual și-a dat demisia de la naționala de handbal a României

Xavi Pascual și-a dat demisia de la naționala de handbal a României

După ce a calificat naționala de handbal masculin a României la Campionatul European, după 28 de ani, turneu final la care am ocupat locul 22 din 24 de echipe, Xavi Pascual și-a dat demisia de la cârma ”tricolorilor”.

Xavi Pascual e la al doilea mandat la naționala României. Foto EPA FE

Conform Fanatik, președintele federației, Constantin Din, are pe masă demisia selecționerului spaniol de 55 de ani, însă cei doi urmează să aibă o discuție față în față. „Am o întâlnire cu președintele săptămâna viitoare. Momentan nu mai este nimic de declarat”, a precizat ibericul. În funcție de cum vor evolua negocierile, Xavi Pascual va rămâne sau nu antrenorul naționalei.

Spaniolul a calificat „naționala” după 28 de ani la un Campionat European, dar România a fost eliminată încă din faza grupelor, fără să obțină vreun punct. A treia participare a României la un Campionat European s-a încheiat cu înfrângeri pe linie, în fața Austriei, a Spaniei și a Croației. „Tricolorii” au încheiat turneul pe locul 22 din 24 de naționale, luând fața Bosniei și Greciei.

E mulțumit de ce a realizat

„A fost important pentru noi ca după 28 de ani să ne întoarcem la un astfel de turneu . Cred că a fost o experiență bună pentru jucătorii noștri. E prima dată pentru ei când joacă împotriva a 13.000 de spectatori și nu e ușor, dar cred că am demonstrat că avem jucători tineri care pot evolua, e un punct de plecare și se poate forma o echipă națională pentru viitor. Eu sunt fericit cu ce am realizat”, a declarat Xavi Pascual, la sosirea în țară.

Spaniolul pregătește în prezent și pe Dinamo, formație care domină handbalul masculin din România. El a mai fost selecționerul României în perioada 2016-2018, înainte de a reveni în poziție în 2022.

Campionatul European de handbal masculin se încheie mâine , Franța și Danemarca jucând marea finală, de la ora 18.45. Pentru locul 3 se vor lupta Suedia și Germania, de la ora 16.00. Ieri, în semifinale, ”cocoșii” au trecut după prelungiri de Suedia (34-30), în timp ce danezii au învins țara gazdă (29-26).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?