Xi Jinping îi îndeamnă pe oficialii PCC să rămână loiali partidului "în orice moment şi în orice circumstanţe"

Xi Jinping îi îndeamnă pe oficialii PCC să rămână loiali partidului "în orice moment şi în orice circumstanţe"

Secretarul general al Partidului Comunist Chinez (PCC), Xi Jinping, le-a cerut joi oficialilor partidului să rămână loiali acestuia "în orice moment şi în orice circumstanţe", relatează Xinhua.

Xi, care este totodată preşedintele ţării şi şeful Comisiei militare centrale, a lansat acest îndemn la cea de-a doua sesiune plenară a Comisiei centrale pentru inspecţia disciplinară a PCC, organul de disciplină al PCC.

Şeful statului a subliniat că oficialii PCC trebuie să fie întotdeauna "de încredere, să se alinieze conducerii centrale a partidului în gândire şi fapte, să urmeze instrucţiunile partidului şi să-şi îndeplinească responsabilităţile".

"Deciziile şi planurile Comitetului central al PCC trebuie aplicate pe deplin de toate organizaţiile de partid", a precizat Xi, subliniind că membrii de partid trebuie în acelaşi timp să "înţeleagă relaţia dialectică dintre viziunea măreaţă a comunismului şi socialismul cu caracteristici chineze".

El i-a îndemnat totodată pe membrii de partid să fie vigilenţi faţă de apariţia oricăror noi forme de hedonism şi extravaganţă, în condiţiile în care cele patru forme de "mod de lucru indezirabil" - formalism de dragul formalismului, birocraţie, hedonism şi extravaganţă - au fost vizate în mod specific în ultimii ani în eforturile PCC de a-şi îmbunătăţi conduita, fiind obţinute progrese semnificative în acest sens, notează Xinhua.

În acelaşi timp, pentru a menţine o legătură strânsă cu populaţia, oficialii PCC trebuie "să se opună cu fermitate privilegiilor şi să lucreze împreună cu oamenii şi printre ei pentru a le reglementa preocupările presante", a mai spus Xi Jinping.

Liderul chinez a cerut cu acelaşi prilej intensificarea eforturilor anticorupţie "pentru a îmbunătăţi în mod fundamental ecosistemul politic al partidului" şi a pledat pentru creşterea cooperării internaţionale în acest domeniu.

Conform statisticilor oficiale, în 2017, peste 159.000 de persoane au fost sancţionate pentru corupţie şi încălcarea codului de conduită al PCC, între care circa 61.000 de cadre de partid.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...