Xi Jinping: Renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil''

Xi Jinping: Renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil''

Preşedintele Xi Jinping a declarat joi că renaşterea Chinei este un ''proces istoric ireversibil'', afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist Chinez, aflat la putere, relatează AFP.


Foto: (c) Li Xueren / Xinhua


''Poporul chinez s-a ridicat. Timpul în care poporul chinez putea fi călcat în picioare, când suferea şi era oprimat nu se mai întoarce niciodată!'', a subliniat preşedintele chinez în faţa unei imense mulţimi adunate în Piaţa Tiananmen, în centrul capitalei Beijing.


Foto: (c) Li Xueren / Xinhua


După referiri la Războaiele Opiului, la colonialismul occidental şi invazia japoneză, Xi Jinping a salutat rolul Partidului Comunist Chinez în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai şi restabilirea mândriei naţionale.


Foto: (c) ROMAN PILIPEY / EPA


''PCC şi poporul chinez declară solemn lumii: poporul chinez s-a ridicat'', a spus preşedintele Xi Jinping, salutând ieşirea a sute de milioane de chinezi din sărăcie extremă în decurs de câteva decenii.


Foto: (c) ROMAN PILIPEY / EPA


"Marea renaştere a naţiunii chineze a intrat într-un proces istoric ireversibil", a menţionat el, transmiţând un semnal către Washington, care descrie în mod constant Beijingul ca un rival politic şi economic.


Foto: (c) ROMAN PILIPEY / EPA


Fondat de un grup de militanţi în iulie 1921 la Shanghai, PCC conduce fără îndoială a doua putere mondială şi intenţionează să continue să se impună pe scena internaţională, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...