Zaharova admite că există disensiuni în rândul elitelor de la Kremlin privind războiul din Ucraina

Zaharova admite că există disensiuni în rândul elitelor de la Kremlin privind războiul din Ucraina

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, a sugerat sâmbătă că există disensiuni în interiorul Kremlinului, declarând că liderii ruși nu se pot înțelege asupra modului în care să prezinte războiul din Ucraina, relatează Business Insider.

Zaharova a declarat că există o luptă „în rândul elitelor” ruse. FOTO Profimedia (Arhivă)

Există o bătălie în desfășurare, inclusiv în rândul elitelor din Rusia”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a MAE rus în cadrul unei conferințe organizate de antreprenorul rus specializat în tehnologie Igor Așamanov la care au fost prezenți și alți oficiali și prezentatori TV din Rusia.

Antreprenorul rus a propus ca Kremlinul să înființeze un birou de informații asemănător celui de pe vremea lui Stalin care să prezinte o imagine unitară a invaziei, conform Business Gazeta , un site rusesc specializat în știri financiare.

Însă, Maria Zaharova a refuzat sugestia lui Așamanov, declarând că guvernul rus nu are în acest moment o poziție unificată asupra felului în care ar trebui să prezinte războiul din Ucraina.

Am mai spus că nu avem o singură voce unificată a statului”, a declarat Zaharova.

Totodată, Zaharova a adăugat că Ministerul rus de Externe nu este împuternicit să vorbească despre evenimentele de pe front. În plus, aceasta a declarat că Ministerul rus al Apărării „fie nu poate, fie nu vrea” să vorbească despre „operațiune militară specială” din Ucraina, potrivit Business Gazeta.

Ultimele declarații ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus sunt o recunoaștere rară a faptului că au existat dispute interne între cei mai înalți oficiali de la Kremlin, conform Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Declarația lui Zaharova este demnă de remarcat și susține mai multe evaluări ale ISW despre deteriorarea regimului de la Kremlin", conform evaluării de sâmbătă a think-tank-ului.

Este neclar de ce Zaharova, un purtător de cuvânt cu experiență, ar recunoaște aceste probleme la un eveniment public”, potrivit ISW.

De asemenea, ISW scria că afirmațiile purtătoarei de cuvânt a MAE rus indică faptul că președintele rus Vladimir Putin a încredințat controlul asupra spațiului informațional rusesc unor actori oarecum independenți.

Zaharova a denunțat evaluarea Institutului pentru Studiul Războiului într-un mesaj publicat duminică pe canalul său de Telegram . Aceasta a calificat evaluarea drept „nonsens” și „atac informațional”, acuzând grupurile de analiză occidentale că produc „falsuri”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?