„Zâmbetul“ Soarelui, surprins de NASA. Fenomenul care ar putea lovi Pământul

„Zâmbetul“ Soarelui, surprins de NASA. Fenomenul care ar putea lovi Pământul

NASA a publicat, miercuri, pe pagina de socializare Twitter o imagine a Soarelui care „zâmbește”, relatează The Guardian .

Petele întunecate ale Soarelui sunt cunoscute drept găuri coronare. Foto: NASA/Twitter

Astăzi, Observatorul de dinamică solară de la NASA a surprins soarele „zâmbind.” Văzute în lumina ultravioletă, aceste pete întunecate de pe Soare sunt cunoscute sub denumirea de găuri coronare și sunt regiuni în care vântul solar rapid țâșnește în spațiu”, se arată în descrierea postării.

Observatorul de dinamică solară este o misiune a NASA care are drept obiectiv cercetarea modului în care este creată activitatea solară și cum determină aceasta vremea în spațiu. Misiunea a fost lansată pentru prima dată în luna februarie a anului 2010, iar observatorul măsoară interiorul soarelui, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie.

De la publicarea sa, fotografia a stârnit o mulțime de reacții, mulți au comparat imaginea cu un dovleac sculptat de Halloween sau cu un leu . Un alt utilizator al rețelei de socializare a afirmat că o imagine asemănătoare a Soarelui a fost prezentată, de asemenea, în serialul britanic pentru copii Teletubbies.

Aceasta este fața bărbatului de bezea Stay Puft din Ghostbusters?”, a afirmat un alt internaut .

De asemenea, un altul a asemănat Soarele cu biscuiții de ciocolată BN Mini care prezintă fețe zâmbitoare.

În ciuda aspectului său prietenos, specialiștii atenționează că găurile coronale ale Soarelui ar putea însemna o furtună solară care va lovi Pământul sâmbătă.

Furtunile solare sunt o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului. Ca urmare, aceste furtuni sporesc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale