Zece alimente pe care să nu le mănânci seara. Îți vor strica somnul și buna dispoziție de a doua zi

Zece alimente pe care să nu le mănânci seara. Îți vor strica somnul și buna dispoziție de a doua zi

În mod surprinzător, ce alegem să mâncăm în timpul serii poate avea un impact negativ asupra somnului. Deși s-ar putea să ne facă poftă o gustare mică înainte de a ne culca, experții în sănătate spun că sunt alimente pe care ar trebui să le evităm seara, pentru a nu ne afecta somnul.

Alimente de evitat seara FOTO Profimedia

Iată care sunt cele 10 alimente de care să te ferești seara, înainte de culcare, potrivit Sleep Solutions:

Deși mulți oameni beau un pahar seara pentru a se relaxa, alcoolul are un efect negativ asupra somnului. Corpul metabolizează rapid alcoolul, forțându-ne să ne trezim atunci când efectele se estompează. Studiile au demonstrat că băutul de alcool înainte de culcare reduce calitatea somnului și crește probabilitatea de a ne trezi în timpul nopții.

Chipsurile de cartofi sunt unsuroase și pline de grăsimi . Atunci când mănânci alimente grase și unsuroase înainte de culcare, studiile au demonstrat că poți fi mai predispus la coșmaruri. De asemenea, consumul de chipsuri înainte de culcare poate face să fie mai grea adormirea, din cauza problemelor digestive.

  • 3. Ciocolată, băuturi cu cacao

Mulți oameni se bucură să bea o ceașcă de cacao seara sau să mănânce câteva batoane de ciocolată. Cu toate acestea, ciocolata conține cofeină, care interferează cu capacitatea corpului de a avea un somn suficient de profund. Acest lucru este valabil mai ales pentru ciocolata neagră, deoarece conține mai multă cofeină decât ciocolata cu lapte.

Fructele uscate sunt bogate în fibre și sunt bune, dar cu moderație. Cu toate acestea, nu ar trebui consumate aproape de ora de culcare, deoarece conținutul ridicat de fibre poate priduce balonare și gaze pe timpul nopții. Fructele uscate conțin, de asemenea, niveluri ridicate de zahăr, ceea ce poate da un nivel ridicat al glicemiei. Dacă doriți un fruct înainte de culcare, optați mai degrabă pentru fructe proaspete.

Ar trebui să fie evident că consumul unei băuturi energizante înainte de culcare poate interfera cu somnul. Dacă aveți obiceiul de a bea multe băuturi energizante, ar trebui să le reduceți în general și mai ales să le evitați noaptea. Cel mai bine este să încetați să mai ingerați băuturi cu cofeină după ora prânzului.

Alimentele grase sunt mai greu de digerat de către organism. Dacă le mâncați chiar înainte de culcare, sistemul digestiv va continua să lucreze pentru a le descompune și va afecta somnul. De asemenea, vă puteți simți balonat după ce mâncați alimente grase.

Consumul de ceapă înainte de a merge la culcare poate provoca reflux acid. Gazele create pe măsură ce ce ceapa se deplasează prin sistemul digestiv pot pune presiune în interiorul stomacului și pot forța acidul în esofag. Acest efect se observă atât la ceapa prăjită, cât și la cea crudă și este foarte probabil să apară în special atunci când vă aflați în poziție culcată.

Consumul de alimente zaharoase aproape de ora de culcare este un alt lucru de evitat. Atunci când mâncați alimente bogate în zahăr, acest lucru face ca nivelul de zahăr din sânge să crească, înainte de a scădea brusc, din nou. Fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge vă pot face să aveți un somn agitat.

Roșiile ar trebui, de asemenea, evitate în apropierea orei de culcare. Din cauza acidității lor, roșiile vă pot provoca refluxul acid atunci când vă culcați. Păstrați roșiile pentru prânz sau o cină mai devreme în timpul serii, dar nu la o oră sau două înainte de culcare.

Apa este esențială pentru sănătate. Deși este important să vă mențineți bine hidratat în timpul zilei, nu beți prea multă apă înainte de culcare. Dacă o faceți, este mai probabil să vă treziți în timpul nopții pentru a merge la baie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?