Zece ani de la accidentul de schi al fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher. Două greșeli ce puteau fi evitate în ziua tragediei

Zece ani de la accidentul de schi al fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher. Două greșeli ce puteau fi evitate în ziua tragediei

Într-un documentar care va fi difuzat în curând de canalul ARD, un instructor de schi prezent la locul tragediei de la Méribel din 2013 arată cu degetul spre două erori.

Michael Schumacher FOTO: Getty Images

Familia lui Michael Schumacher continuă să păstreze în continuare în cel mai mare secret starea de sănătate a fostului campion german, în vârstă de 54 de ani, care este în continuare îngrijit la domiciliul său din Gland, Elveția, scrie lefigaro.fr.

Pe 29 decembrie se vor împlini zece ani de când a fost implicat într-un accident de schi pe pârtiile din stațiunea Méribel. Suferind un traumatism cranian și o hemoragie cerebrală, legenda Formulei 1 a intrat în comă și a fost spitalizat, înainte de a se întoarce în vila sa de pe malul lacului Geneva câteva luni mai târziu.

Jean Todt, fostul său șef de la Scuderia Ferrari, continuă să îi facă vizite regulate prietenului său, a cărui stare este necunoscută, dar, potrivit mai multor martori, acesta este incapabil să comunice cu cei din jurul său.

"Michael (Schumacher) este aici, așa că nu îmi lipsește. Nu mai este acel Michael care era înainte. Este diferit și este foarte bine îngrijit de soția și copiii săi care îl protejează. Viața lui este diferită și sunt privilegiat să pot împărtăși momente cu el", a comentat fostul președinte al Federației Internaționale de Automobilism, într-un interviu acordat L'Equipe, înainte de a adăuga: "Nu mai este Michael pe care îl știam".

Nu era suficientă zăpadă la locul accidentului

La un deceniu de la tragedia din Alpi, canalul german ARD va difuza un documentar care va analiza circumstanțele accidentului. Gideon, care a realizat documentarul, consideră că în acea zi s-au făcut două greșeli. Gideon a intervievat un instructor care se afla la fața locului în acel moment. Acesta spune că nu era suficientă zăpadă pentru a schia în această zonă off-piste.

"Nu te duci acolo într-o astfel de zi. Era clar că nu era suficientă zăpadă", a explicat martorul, confirmând prezența unor pietre vizibile pe sol, de care s-a lovit casca lui Schumacher, dotată cu o cameră de luat vederi. Pista de pe care a ieșit Michael Schumacher avea "marcaje care respectau reglementările în vigoare", a declarat procurorul la momentul respectiv. Iar piatra care i-a deteriorat casca se afla la opt metri de marcaje.

Dus târziu la spital

Instructorul mai afirmă că pilotul cu 91 de victorii în Formula 1 părea conștient după accident, dându-le impresia primilor salvatori că starea sa de sănătate nu era atât de gravă. Cu toate acestea, starea sa s-a deteriorat grav în timpul transferului cu elicopterul la Moutiers. Potrivit instructorului, care nu este un profesionist în domeniul sănătății, s-au pierdut trei minute. Acest timp prețios i-ar fi putut fi fatal germanului.

La o oră după ce a fost dus la Moutiers, Michael Schumacher a fost transferat la Spitalul Universitar din Grenoble, o unitate mai mare și mai bine echipată. În Isère, cursa contra cronometru abia începuse. Pilotul a fost supus la două operații pentru îndepărtarea cheagurilor de sânge din creier înainte de a ieși în cele din urmă din comă, la 16 iunie 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...