Zece avioane ale unor ruşi au fost blocate în Germania

Zece avioane ale unor ruşi au fost blocate în Germania

„Întrucât avioanele sunt vizate de o interdicţie de decolare şi de zbor din cauza regimului sancţiunilor UE, ele nu pot fi folosite de proprietar şi nu pot fi mutate în altă locaţie", afirmă Ministerul Transporturilor într-o declaraţie pentru grupul media RND.

Potrivit Ukrinform , există trei An-124 în Leipzig, un Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 şi un Boeing 737 în Köln, un Boeing 747 în Frankfurt-Hahn, un Cessna 750 Citation X în Baden-Baden şi două Embraer ERJ-B3 BD. -700- 1A10 Global Express XRS.

În plus, potrivit Grupului RND, referindu-se la Ministerul German al Transporturilor, un avion de linie Airbus A320, care a fost cândva închiriat de un transportator rus, este blocat la München – decizia cu privire la soarta sa viitoare urmează să fie luată încă de proprietar.

Aceste avioane nu pot părăsi ţara din cauza sancţiunilor: Germania şi-a închis cerul aeronavelor ruseşti pe 27 februarie, la trei zile după începerea invaziei militare pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

„Deoarece aeronavele fac obiectul unei interdicţii de decolare şi zbor din cauza regimului de sancţiuni al UE, ele nu pot fi folosite de proprietar şi nu pot fi relocate”, a explicat Ministerul Transporturilor din Germania. În acelaşi timp, s-a clarificat că avioanele ruseşti pot primi doar întreţinere de bază, de exemplu, protecţie împotriva accesului neautorizat. Sunt interzise orice alte tipuri de întreţinere, precum şi furnizarea de piese de schimb.

După cum a raportat Ukrinform, companiile aeriene ruse, inclusiv compania de stat Aeroflot, sunt acum forţate să demonteze avioanele pe care le operează pentru piese de schimb din cauza interzicerii occidentale a importurilor acestora din urmă.

Uniunea Europeană a închis spaţiul aerian pentru Rusia la sfârşitul lui februarie, drept reacţie la invazia sa din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia