Zece perechi de actori frați care au reușit să se impună la Hollywood

Zece perechi de actori frați care au reușit să se impună la Hollywood

Relațiile familiale la Hollywood sunt de notorietate. De-a lungul anilor numeroși copii ai unor actori celebri au călcat pe urmele părinților lor și au făcut carieră în cinematografie, asemenea lui Kate Hudson care a urmat cariera părinților ei Kurt Russel și Goldie Hawn, dar și mulți alții, scrie digitaltrends.com într-un amplu material.

În continuare prezentăm zece perechi de frați care au făcut carieră la Hollywood.

Ben și Casey Affleck
Ben are o lungă și prodigioasă carieră în spate ca actor, producător și regizor, obținând un Oscar pentru scenariu alături de bunul său prieten Matt Damon pentru scenariul peliculei ''Good Will Hunting'' (1997), având succes atât în fața camerei cât și în spatele aparatului de filmat, cu filme precum ''Gone Girl'', ''Argo'' sau "Batman vs Superman: Dawn of Justice". Fratele său mai tânăr, Casey, a devenit de asemenea o stea la Hollywood grație rolurilor din ''Ocean's Eleven'', ''Gone Girl'' și a obținut nominalizarea la Oscar pentru rolul din pelicula ''The Assassination of Jesse James'' în regia lui Coward Robert Ford. Duminică seară el a primit primul Oscar din carieră pentru rolul din ''Manchester by the Sea''.

Maggie și Jake Gylennhaal
Sursa foto: facebook.com/Maggie-Gyllenhaal

Sursa foto: facebook.com/JakeGyllenhaal/

Jake este cunoscut pentru abilitatea sa de a alege roluri mari, excentrice incluzând munca depusă pentru ''Donnie Darko'', ''Nightcrawler'', ''Southpaw'', și desigur pelicula ''Brokeback Mountain'', care i-a adus un premiu Oscar. Cei din familia Gylennhaal sunt bine înrădăcinați în industria de divertisment, tatăl lui Maggie și Jake este regizor de film iar mama lor, Naomi, este producător și scenarist. Maggie a jucat alături de fratele său în ''Donnie Darko'', în ''Secretary'', ''The Dark Knight' și ''Crazy Heart'', pentru rolul din acest din urmă film fiind nominalizată la Oscar. Maggie este implicată în prezent în activitatea post-producție pentru seria televizată ''The Deuce''. Jake este implicat în mai multe proiecte, însă cea mai recentă apariție pe marele ecran este în ''Nocturnal Animals'' al lui Tom Ford.

John și Joan Cusack
Sursa foto: facebook.com/JohnCusack

Sursa foto: facebook.com/Joan-Cusack

Fiind unul din cei mai de succes actori adolescenți ai anilor '80, John Cusack a devenit foarte cunoscut pentru rolurile din ''Say Anything'' (1989) și ''Sixteen Candles'' (1984) în regia lui John Hughes. El a continuat să aibă roluri determinante în ultimele decenii în filmele ''High Fidelity'', ''Grosse Pointe Blank'', ''Being John Malkovich'' sau rolul hilar din ''Hot Tub Time Machine''. Cea mai recentă apariție a sa a fost în thrillerul ''Arsenal''. Chiar dacă el este cunoscut mai degrabă pentru aparițiile sale în fața camerei de filmat, John Cusack este și scenarist și producător. Sora sa mai mare, Joan, a fost nominalizată la Oscar la secțiunea rol secundar pentru rolurile din ''Working Girl'' și ''In & Out''. Ea a împrumutat vocea sa personajului Jessie din filmul ''Toy Story'' și a fost nominalizată la premiile Emmy, cinci ani la rând, pentru rolul din producția Showtime ''Shameless''. Ea poate fi văzută în prezent în producția ''A Series of Unfortunate Events'' difuzată de rețeaua Netflix.

Chris și Liam Hemsworth
Sursa foto: facebook.com/chrishemsworth

Sursa foto: facebook.com/liamhemsworth

Cei doi frați australieni au cunoscut amândoi succesul pe platourile de filmare. Chris, cunoscut în special pentru rolul principal în franciza ''Thor'' produsă de Marvel Studios, a mai jucat în filme de succes precum ''Star Trek'', ''The Cabin in the Woods'', ''Show White and the Huntsman'', ''Red Dawn'' și ''Rush''. Chiar dacă Liam încă nu a cunoscut succesul fratelui său mai mare, a interpretat un rol secundar în franciza ''Hunger Games''. A mai jucat în ''The Last Song'', ''Independence Day: Resurgence'' și a interpretat personajul antagonic lui Woody Harrelson în western-ul ''The Duel''. Cel de-al treilea frate Hemsworth, Luke, pășește și el lumea filmului, având un rol important în seria televizată ''Westworld'' produsă de HBO.

Luke și Owen Wilson
Sursa foto: facebook.com/LukeWilsonLukeCunninghamWilson
Cei doi frați au început jucând împreună în filmul lui Wes Anderson ''Bottle Rocket''. Apoi, amândoi au devenit cunoscuți pentru rolurile lor într-un șir de comedii. Luke a devenit celebru pentru rolurile din ''Old School'', ''Legally Blonde'', ''The Ridiculous Six'', iar Owen pentru interpretările din ''Wedding Crashers'', ''Zoolander'', ''Starsky & Hutch''. Luke poate fi văzut în prezent în seria HBO ''Enlightened''. Owen a interpretat roluri care au fost foarte bine primite de critici și de public în ''The Grand Budapest Hotel'', ''She's Funny That Way'' și cel mai recent în pelicula ''Lost in London''. Unul din cele mai apreciate roluri ale lui Owen a fost cel în care împrumută vocea sa personajului Lightning McQueen din franciza ''Cars'' produsă de Pixar. Chiar dacă cariera lui Owen a fost mult mai prodigioasă decât a fratelui său mai tânăr, amândoi lucrează în prezent la un film biografic despre frații Wright, în care vor interpreta rolurile principale.

Rooney și Kate Mara




Kate a avut roluri importante în proiecte de succes precum ''House of Cards'', ''24'', ''Brokeback Mountain'' și ''American Horror Story: Murder House''. Sora sa mai tânără cu doi ani, Rooney, a intrat pe scena filmului în 2011 cu rolul principal Lisbeth Salander în versiunea americană a peliculei ''The Girl With the Dragon Tattoo'', pentru care a primit o nominalizare la Oscar. Acesta a fost momentul de explozie în carieră pentru Mara, urmând roluri importante în ''Carol'', ''Her'' și cel mai recent în filmul Lion pentru care a primit o nominalizare la Oscar. A împrumutat vocea sa pentru cele două personaje gemene din filmul de animație ''Kubo and the Two Strings'', producție nominalizată la Oscar. Kate nu s-a lăsat nici ea mai prejos și a interpretat roluri de succes în filme precum ''Fantastic Four'', ''The Martian'', ''Captive'', iar în acest an ea poate fi văzută în filmul biografic ''Megan Leavey''.

Emilio Estevez și Charlie Sheen

Doi dintre copiii lui Martin Sheen sunt cunoscuți în industria de divertisment chiar dacă fiecare din ei a urmat o altă cale. Estevez a cunoscut succesul în anii '80 și '90 cu filme reprezentantive precum ''The Breakfast Club'', ''The Outsiders'', ''The Mighty Ducks'' și ''Young Guns''. Dacă Emilio este timid în lumina reflectoarelor, fratele său mai tânăr Charlie însă este complet diferit, fiind cunoscut pentru dorința sa de atenție. El a avut de asemenea un parcurs de succes în anii '80 și '90 pe marele ecran în filme precum ''Platoon'', ''Young Guns'', ''Major League''. Serialul televizat de comedie ''Doi bărbați și jumătate'' i-a asigurat succesul devenind cel mai bine plătit actor de seriale. Charlie Sheen a mai jucat în seria televizată a rețelei FX ''Anger Management'', care a fost difuzată până în 2014. Cel mai nou rol al său a fost în comedia ''Mad Families'', iar recent a terminat filmările la pelicula ''Nine Eleven'' în care joacă alături de Whoopi Goldberg și Gina Gershon. Chiar dacă Estevez a dispărut o perioadă de pe platourile de filmare el lucrează în prezent la un proiect intitulat ''The Public'' în distribuția căruia vor juca printre alții Alec Baldwin și Taylor Schilling.

Zooey și Emily Deschanel

Sursa foto

Sursa foto

Cele două surori împart succesul pe micul ecran, fiecare în câte o serie televizată: Zooey în producția ''New Girl'' difuzată de FX, iar Emily în seria difuzată de rețeaua Fox ''Bones''.
Zooey a mai jucat în filme precum ''Mumford'' și ''Almost Famous'', însă ea a devenit foarte cunoscută datorită rolurilor de comedie din filme precum ''Elf'', ''The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'', ''Failure to Launch''. A fost nominalizată la Emmy în 2012 pentru rolul din ''New Girl'', serialul fiind acum la al șaselea sezon. Sora sa mai mare, Emily, nu are însă o participare atât de numeroasă pe platourile de filmare, însă acest lucru se datorează și faptului că ea interpretează rolul principal din seria ''Bones'' din anul 2005 și de la al patrulea sezon este și producător al seriei. Totuși, ea a reușit să își facă timp pentru a juca în filmele ''It Could Happen to You'' și ''Cold Mountain''.

Ralph și Joseph Fiennes

Sursa foto

Cei doi frați au jucat mai întâi pe scena teatrului înainte de a ajunge pe marele ecran. Joseph este cunoscut pentru interpretarea lui William Shakespeare din ''Shakespeare in Love'' și pentru rolul din cel de-al doilea sezon al ''American Horror Story''. În schimb, fratele său mai mare cu opt ani, Ralph, a jucat în filme celebre precum ''Schindler's List'' și ''The English Patient'', pentru care a atras nominalizări la Oscar, dar și în pelicule precum ''The Constant Gardener'', ''Clash of the Titans'', ''The Grand Budapest Hotel''. Cele mai notabile roluri recente ale sale sunt: Lord Voldemort din seria ''Harry Potter'' și Gareth Mallory din filmele seriei "James Bond". A interpretat rolul Michael Jackson în filmul de televiziune ''Elizabeth, Michael and Marlon''. În prezent este implicat în filmările seriei televizate ''The Handmaid's Tale''.

Warren Beatty și Shirley MacLaine

Cu o carieră fulminantă care se întinde pe mai mult de șase decenii, legenda Hollywood-ului Warren Beatty a fost nominalizat de 14 ori la Oscar și este singurul actor care a fost nominalizat de două ori pentru rol, regie, scenariu și producție pentru aceeași peliculă — ''Heaven Can Wait'' (1978) și ''Reds'' (1981). A câștigat Oscarul pentru regie pentru cel de-al doilea. Cariera sa include o lungă listă de filme care au fost foarte apreciate, pe lângă cele două deja menționate, ''Bugsy'', ''Dick Tracy'', ''Bonnie and Clyde''. În ultimii ani nu a mai fost atât de activ însă anul trecut a apărut în pelicula ''Rules Don't Apply'', pentru care a scris scenariul, a semnat regia și a fost coproducător. Sora sa mai mare Shirley a strâns de asemenea un CV impresionant în cariera sa, având șase nominalizări la Oscar și o statuetă câștigată pentru ''Terms of Endearment''. Ea a debutat în cariera cinematografică în filmul ''The Trouble with Harry'' (1955) în regia lui Alfred Hitchcock. Shirley MacLaine a continuat să fie activă pe micul ecran în serii precum ''Downtown Abbey'' și ''Glee'': cel mai recent proiect al său este comedia ''The Last Word''.

James și Dave Franco




Cunoscut pentru voința sa de a realiza proiecte excentrice, James este unul dintre cei mai sârguincioși oameni de la Hollywood. A început cu un rol în comedia ''Freaks and Geeks'', după care și-a asumat roluri mai importante, inclusiv cel al lui Harry Osborn din franciza ''Spider-Man'' iar ulterior pe cel al aventurierului Aron Ralston în drama biografică ''127 Hours'' pentru care a primit și o nominalizare la Oscar. S-a dedicat comediilor, jucând în filme precum ''Pineapple Express'' și ''Why Him'', dar a încercat și telenovele precum "General Hospital". Cel mai recent rol al său este cel din filmul lui Ridley Scott ''Alien: Covenant'', care va ajunge în cinematografe în luna mai a acestui an. Fratele său mai mic, Dave, a călcat pe urmele sale. Și-a făcut debutul în 2006 în serialul de televiziune ''7th Heaven'' și a jucat în mai multe comedii printre care ''Superbad'', ''21 Jump Street'', ''Neighbors'', ''Neighbors 2''. Chiar dacă nu este atât de titrat ca fratele său James, el a jucat într-o serie de proiecte diverse, dintre care cel mai important rol ca încasări l-a avut cel din franciza ''Now You See Me'' în care joacă alături de nume grele ale Hollywoodului precum Jesse Eisenberg și Woody Harrelson.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia