Zeci de civili ucraineni au fost găsiţi într-o groapă comună în Buzova (oficial local)

Zeci de civili ucraineni au fost găsiţi într-o groapă comună în Buzova (oficial local)

O nouă groapă comună cu zeci de civili ucraineni a fost descoperită sâmbătă în Buzova, un sat eliberat situat în apropiere de capitala Kiev, care timp de săptămâni a fost ocupat de forţele ruseşti, a declarat un oficial local citat duminică de Reuters.

Taras Didici, şeful comunităţii Dmitrivka, care include Buzova şi alte câteva sate din apropiere, a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un şanţ din apropierea unei benzinării. Numărul morţilor încă nu a fost confirmat.

Reuters nu a fost în măsură să confirme imediat informaţia.

În timp ce forţele ruseşti erau angajate într-o ofensivă împotriva Kievului în primele săptămâni ale invaziei Moscovei, o serie de comunităţi din jurul capitalei, printre care Makariv, Bucea, Irpin şi Dmitrivka, au rămas sub tiruri constante.

La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană a raportat victime găsite în Buzova şi în apropiere, fiind găsite la acea dată aproximativ 30 de cadavre.

În condiţiile în care majoritatea oraşelor şi satelor din jurul Kievului au fost recucerite, descoperirile de gropi comune şi de victime civile au declanşat un val de condamnări internaţionale, în special în ceea ce priveşte decesele din oraşul Bucea, la nord-vest de capitală.

Ucraina şi Occidentul au acuzat forţele ruseşti de crime de război la Bucea.

Rusia a negat că a vizat civili în ceea ce numeşte o "operaţiune specială" de demilitarizare şi "denazificare" a vecinului său sudic. Ucraina şi naţiunile occidentale au respins acest lucru ca fiind o pretext nefondat pentru război.

Sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, deşi ameninţarea la adresa Kievului s-a îndepărtat, Ucraina se pregăteşte pentru o luptă dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării. Oficialii ucraineni au făcut apel la populaţie să părăsească zona.

Rusia nu a reuşit să cucerească niciun oraş important de la începutul invaziei, pe 24 februarie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /