Zeci de mii de oameni, captivi în noroi în deșert, la festivalul Burning Man: „Am reușit, dar a fost un iad!“

Zeci de mii de oameni, captivi în noroi în deșert, la festivalul Burning Man: „Am reușit, dar a fost un iad!“

Zeci de mii de oameni sunt în imposibilitate de a părăsi festivalul Burning Man din deșertul Nevada, după ce ploile abundente le-au inundat sâmbătă locurile de campare cu noroi până la glezne. Autoritățile spun că investighează un deces în cadrul evenimentului.

Anual, zeci de mii de oameni vin la festival FOTO AP News

Participanților li s-a spus să se adăpostească în deșertul Black Rock și să conserve alimente, apă și combustibil după ce o furtună a inundat zona, forțând oficialii să oprească orice intrare sau ieșire din festival, relatează CNN .

Peste 60.000 de persoane călătoresc în fiecare an spre şi dinspre această zonă izolată din nord-vestul statului Nevada, adunându-se într-o comunitate temporară pentru a face artă, pentru a dansa şi a se bucura în cadrul festivalului Burning Man.

Accesul spre şi dinspre Black Rock City, locul de desfăşurare a evenimentului, a fost închis "pentru tot restul evenimentului", au anunţat organizatorii într-un comunicat postat pe reţelele sociale.

Ploaia abundentă care a căzut vineri și sâmbătă pe terenurile uscate din deșert a format un noroi gros, asemănător cu argila.

Un deces este în curs de investigare

Biroul șerifului din Pershing a declarat că investighează „un deces care a avut loc în timpul acestei furtuni”. Autoritățile nu au numit în mod public persoana respectivă și nu au oferit detalii despre circumstanțele morții.

Familia a fost anunțată și decesul este în curs de investigare”, a declarat biroul șerifului într-un comunicat de presă.

Autoritățile nu au furnizat informații cu privire la momentul în care drumurile ar putea fi redeschise, dar vremea este așteptată să se îndrepte luni.

„Oamenii care au încercat să treacă s-au blocat"

Unii participanți la festival au făcut drumeții kilometri întregi pe jos în noroiul gros pentru a ajunge pe drumurile principale, în timp ce alții au rămas în zonele de campare, în speranța că vremea se va îmbunătăți.

Hannah Burhorn, care participă pentru prima dată la festival, a declarat că oamenii mergeau cu greu prin noroi, desculți sau cu pungi legate în picioare.

Oamenii care au încercat să treacă s-au blocat pentru că este vorba de noroi până la gleznă”, a spus Burhorn. Noroiul este atât de gros încât „se lipește de pantofi și îl face aproape ca o cizmă în jurul piciorului”, a adăugat ea.

Nu este clar câți oameni sunt blocați la festival, dar, de obicei, peste 70.000 de persoane participă la evenimentul care are loc în perioada 28 august - 4 septembrie.

Amar Singh Duggal și prietenii săi au reușit să părăsească festivalul după ce au făcut un drum de peste 2 kilomtri prin noroi. El a estimat că le-a luat aproximativ 2 ore pentru a ajunge la un drum principal de unde au aranjat să fie preluați și duși la Reno, la aproximativ 120 de mile cu mașina de locul evenimentului.

Am reușit, dar a fost un iad pur (mersul) prin noroi”, a spus Duggal. „ La fiecare pas aveam impresia că mergeam cu două blocuri mari de piatră legate de picioare.”

Între timp, participanții care își dedică în mod obișnuit timpul realizării de artă sunt acum concentrați pe raționalizarea proviziilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?