Zeci de percheziții în București și patru județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani. Creatoare de modă, vizată

Zeci de percheziții în București și patru județe într-un dosar de evaziune și spălare de bani. Creatoare de modă, vizată

Au loc percheziţii, la această oră, în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Iași, Suceava și Ilfov. Sunt 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. 20 de societăți comerciale ar fi implicate. Prejudiciul depășește 37 de milioane de lei. 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Printre societățile unde anchetatorii fac percheziții se numără și o firmă a Adinei Buzatu, creatoare de modă.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedusă în mod ilegal”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Potrivit sursei citate, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

Anchetatorii menționează că au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru a fi recuperat prejudiciul creat.

În 2014, Adina Buzatu a fost din nou în atenția justiției. Creatoarea de modă a fost pusă sub acuzare de procurorii pentru evaziune fiscală într-un dosar în care prejudiciul depăşeşte o sută de milioane de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...