Zeci de persoane au fost evacuate în Slănic Prahova, după ce pe o stradă s-a format un crater de 2 metri FOTO

Zeci de persoane au fost evacuate în Slănic Prahova, după ce pe o stradă s-a format un crater de 2 metri FOTO

Zeci de persoane au fost evacuate, joi dimineața, de pe o stradă din Slănic Prahova după ce în asfalt s-a format, din senin, un crater de 2 metri. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a decis închiderea străzii 23 August, unde a avut loc incidentul.

FOTO: IGSU

Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri.

Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu”, informează IGSU.

FOTO: IGSU

FOTO: IGSU

La finalul anului trecut, într-o altă zonă a orașului au apărut crăpături în sol, care au afectat câteva gospodării și case.

„Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș.

Știre în curs de actualizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”