Zeci de români și bulgari, arestați în Spania pentru trucare de meciuri. Gruparea corupea inclusiv sportivi români VIDEO

Zeci de români și bulgari, arestați în Spania pentru trucare de meciuri. Gruparea corupea inclusiv sportivi români VIDEO

Oamenii legii din Spania au arestat 23 de membri ai unei grupări infracționale, formată din cetățeni români și bulgari. Aceștia accesau transmisiunile în direct ale unor evenimente sportive înainte ca semnalul să ajungă la casele de pariuri, astfel încât să plaseze întotdeauna pariuri câștigătoare, relatează Marca.

În trucarea meciurilor au fost implicați și sportivi români. Foto Captură video YouTube

Trei dintre persoanele arestate au fost plasate în arest, inclusiv un operator al unei case de pariuri care era însărcinat cu validarea pariurilor plasate online de către membrii rețelei infracționale. În aceeași ordine de idei, în arest se află și liderul grupării care, după ce a fost arestat în România, a fost extrădat în Spania.

Membrii rețelei se ocupau cu trucarea de meciuri din ligile de fotbal din Asia și America de Sud, Liga Națiunilor UEFA, Bundesliga, Cupa Mondială din Qatar, desfășurată în anul 2022, și turneele de tenis ATP și ITF.

Pentru a nu trezi suspiciuni cu privire la sumele mari de bani obținute din pariuri, organizația folosea identitățile altor indivizi, astfel încât să pară că premiile nu au fost câștigate de aceleași persoane.

În urma a patru percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate 80 de telefoane mobile , peste 200 de cartele SIM preplătite, două antene parabolice, receptoare de semnal, carduri de credit și debit, documente ale unor persoane, 5.000 de euro, un vehicul de lux și bancnote false în valoare de 13.000 de euro. În plus, au fost blocate 47 de conturi bancare.

Operațiunea a fost demarată în anul 2020, când oamenii legii din Spania au fost sesizați cu privire la o serie de pariuri online suspecte, realizate la tenis de masă. Ulterior, anchetatorii au reușit să dea de rețeaua infracțională, care activa în Spania. Conform sursei citate, gruparea corupea și sportivi, în special din România și Bulgaria.

Ancheta este încă în curs de desfășurare pentru găsirea și aducerea în fața justiției a altor membri ai grupării, precum și pentru identificarea sportivilor implicați în trucarea meciurilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat