Zeci de ţestoase marine, înjunghiate în gât pe o plajă de pe insula japoneză Kumejina. Cine le-a ucis

Zeci de ţestoase marine, înjunghiate în gât pe o plajă de pe insula japoneză Kumejina. Cine le-a ucis

Localnicii de pe insula Kumejina au descoperit ţestoasele joia trecută, după ce mareea joasă a scos la iveală cadavrele.

O companie de pescuit a recunoscut că a rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunţat site-ul de ştiri Mainichi.

Poliţia investighează acuzaţiile de cruzime împotriva animalelor.

”Le-am descurcat pe unele dintre ele (broaştele ţestoase) şi le-am eliberat în mare, dar nu le-am putut elibera pe cele grele, aşa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele”, a precizat un operator de pescuit, sub protecţia anonimatului, potrivit cotidianului japonez The Mainichi.

Presa locală a relatat că poliţia a trimis ofiţeri la faţa locului săptămâna trecută, dar nu este clar dacă a fost întreprinsă vreo acţiune.

Specie pe cale de dispariţie

Ţestoasele marine verzi sunt clasificate ca o specie pe cale de dispariţie de autorităţile japoneze şi de grupurile globale ale ecologiştilor.

Ele sunt întâlnite în locuri cu alge marine şi paturi de alge din largul insulei Kumejina - una dintre insulele minuscule aflate la aproximativ 2.000 km sud de continentul japonez - unde există şi eforturi active de conservare.

Biologii marini şi alţi angajaţi de la Muzeul Ţestoaselor Marine de pe insulă s-au dus pe plajă după ce au fost descoperite ţestoasele, dar cele mai multe muriseră deja.

Câteva ţestoase aveau răni cauzate de înjunghiere la baza gâtului, iar altele aveau înotătoarele tăiate. Imaginile publicate de muzeu arată animalele plutind în apa puţin adâncă.

”Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Este extrem de dificil să procesezi asta”, a spus un angajat al muzeului pentru The Asahi Shimbun.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…