Zeificarea lui Djokovici: Sârbii au explicat ce înseamnă de acum Nole pentru sport

Zeificarea lui Djokovici: Sârbii au explicat ce înseamnă de acum Nole pentru sport

"Zeul tenisului", "Cel mai mare din toate timpurile" sau "Trofeu istoric", sunt câteva dintre titlurile publicate luni de presa sârbă, după ce Novak Djokovici a devenit tenismanul cu cele mai multe titluri de Mare Şlem din istorie (23), duminică la Roland Garros.

Sârbul a redevenit numărul unu mondial după ce l-a învins în trei seturi, pe norvegianul Casper Ruud în finala turneului parizian pe zgură, începând a 388-a sa săptămână în fotoliul de lider al clasamentului ATP.

"Novak Djokovic este începând de ieri, după toţi parametrii, cel mai bun tenisman din istorie", scrie ziarul Sportski Zurnal, sub titlul "Zeul tenisului".

Publicaţia citată adaugă că, odată cu victoria de la Paris, Nole a devenit primul jucător din istorie care a câştigat cel puţin trei trofee în turneele de Mare Şlem (10 la Australian Open, 7 la Wimbledon, 3 la US Open şi 3 la Roland Garros).

Sportski Zurnal precizează, de asemenea, că Djokovici este şi singurul care s-a calificat de cel puţin zece ori în semifinalele fiecăruia dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Ziarul laudă "jocul strălucit, stilul autentic, talentul splendid, perseverenţa enormă, caracterul neîmblânzit, marea încredere în sine, superioritatea, demnitatea, caracterul serios şi vesel în acelaşi timp''.

Cotidianul ''Politika'' scrie la rândul său, sub titlul "Cel mai mare din toate timpurile", că Djokovici este "deţinătorul recordurilor". "Provocările, dorinţa şi motivaţia îl încurajează pe magicianul rachetei", opinează publicaţia.

Ziarul "Danas" subliniază că "din 11 iunie 2023, Djokovic este şi oficial cel mai bun jucător de tenis din istorie" şi redă o declaraţie a baschetbalistului sârb Nikola Jokici, starul NBA, care a spus că "a fi compatriot cu Djokovici este o mare onoare; este strălucitor şi scrie istorie".

Presa a transmis şi felicitările înalţilor oficiali sârbi adresate tenismanului, precum cea a ministrului Sportului, Zoran Gajici, care consideră că "realizările lui Djokovici vor fi studiate în anii următori, forţa sa mentală, calitatea jocului şi curajul, care sunt caracteristice eroilor sportivi".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat