Zelenski afirmă că până la 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia

Zelenski afirmă că până la 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit până acum în războiul cu Rusia, informează sâmbătă DPA.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american CNN, Zelenski a declarat că aproximativ 10.000 de militari ucraineni au fost răniţi, precizând că ''este dificil de spus câţi vor supravieţui''.

Partea rusă susţine că Ucraina a pierdut între 19.000 şi 20.000 de militari până acum.

Conform estimărilor occidentale, în tabăra rusă s-au înregistrat câteva mii de decese. Recent, Moscova a anunţat că aproximativ 1.350 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa începând din 24 februarie.

''Toţi dorim să luptăm'', a spus şeful statului ucrainean. ''Dar noi toţi trebuie să facem tot posibilul pentru ca acest război să nu fie fără sfârşit. Cu cât războiul este mai lung, cu atât pierdem mai mult'', a adăugat el.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ''operaţiune militară specială pentru denazificarea'' ţării vecine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...