Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării

Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării

Volodimir Zelenski a transmis, în timpul discursului său de marți seară, că a revendicat marți "progrese rapide și puternice" ale armatei ucrainene în sud. Președintele ucrainean a anunțat că a recuperat zeci de localități de la ruși.

Zelenski anunță progrese "puternice" ale forțelor armate ucrainene în sudul țării Foto Profimedia

"Zeci de localităţi au fost eliberate chiar în această săptămână" în cele patru regiuni anexate la sfârşitul săptămânii trecute de Rusia, şi-a exprimat satisfacţia Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

Președintele ucrainean a citat opt localități recuperate de forțele armate ucrainene în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, acolo unde armata rusă s-a retras, potrivit hărților prezentate chiar de Ministerul rus al Apărării.

Hărțile prezentate marți de către conducerea rusă, în comparație cu cele din ziua precedentă, arată că rușii au părăsit mai multe localități din regiunea Herson. Forțele ruse ar fi părăsit și Dudceanî, aflat pe malul vestil al râului Nipru, acolo unde ucrainenii desfășoară o contraofensivă de câteva săptămâni.

"Militarii noştri nu se opresc. Este doar o chestiune de timp până îl vom alunga pe ocupant de pe toate pământurile noastre", a mai transmis şeful statului ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro