Zelenski cere oprirea oricăror restricții privind transporturile de cereale: Războiul Rusiei e o agresiune brutală împotriva tuturor europenilor. Consecințele sunt resimțite peste tot

Zelenski cere oprirea oricăror restricții privind transporturile de cereale: Războiul Rusiei e o agresiune brutală împotriva tuturor europenilor. Consecințele sunt resimțite peste tot

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat, în intervenția sa de la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, pentru oprirea oricăror sancțiuni față de exporturile ucrainene, menționând că țara sa are nevoie de resurse financiare pentru a continua războiul dus de Rusia contra statului său.

Volodmir Zekelenski, președintele Ucrainei FOTO Arhiivă Facebook

Mulțumesc pentru atenția acordată Ucrainei. Mă bucur să pot participa la acest summit. În legătură cu acele fragmente găsite în România, au avut loc atacuri asupra infrastructurii noastre, am avut și victime. Aceste consecințe ale atacului asupra Chiliei, Ismailului, acelor orașe. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reușit să pună Putin piciorul în Ucraina. Asta s-ar fi întâmplat”, a afirmat Zelenski, potrivit traducerii oficiale.

„În trecut ne-am aflat într-o perioadă de captivitate din cauza lipsei de solidairtate. 24 februarie a schimbat totul. Am reușit cu toții să dăm dovadă de acte de solidaritate. Ucraina e recunoscătoare pentru sprijinul acordat. Când spun noi nu mă refer doar la noi ucrainenii, ci și la popoarele dvs. Facem front comun pentru libertatea comună, pentru viitorul nostru european”., a completat liderul de la Kiev.

„Trebuie să ne gândim nu la ce se poate limita, ci la ce se poate lărgi. Această formă de colaborare se numește Inițiativa celor Trei Mări , dar nu e vorba de trei pereți, ci de unitate. Când porturile ucrainene sunt bombardate aproape în fiecare noapte, trebuie să fim atenți în permanență la logistica noastră”, a ținut să precizeze președintele Ucrainei.

Ucraina nu mai vrea restricții la exporturi

E vorba de o agresiune brutală împotriva tuturor, împotriva europenilor. Consecințele sunt resimțite peste tot. Ucraina este împotriva unor restricții suplimentare asupra exporturilor noastre. Noi trebuie să le exportăm, pentru că ne trebuie fondurile”, a afirmat președintele ucrainean.

Numai azi bombardamentele ruse au omorât 16 oameni într-o localitate din Donețk. peste 20 de oameni au fost răniți. Oameni cu magazine obișnuite, de la piață. Nu trebuie transformată Ucraina într-o țintă economică. Vă rog ca parteneri și colegi, domnule președinte din Bulgaria, din Polonia, Ungaria (...) să luați notă că orice fel de retsricție a exporturile ucrainene nu face decât să sporească suferințele cauzate de agresiunea rusă”, a completat liderul de la Kiev.

Zelenski a marșat pe ideea libertății comerțului. „Fundația UE e libertatea comerțului și neingerința la nivelul concurenței libere. Nu putem accepta cu calm încălcarea promisiunilor. Instituțiile europene nu trebuie să multiplice dificultățile cu care ne confruntăm. Ucraina se luptă pentru supraviețuire, pentru valorile noastre comune. Acest lucru se întâmplă și pe pământ, și pe apă, dar și în aer”, a conchis Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat