Zelenski dă asigurări că armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie cecene

Zelenski dă asigurări că armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie cecene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări marţi, într-un mesaj video postat pe contul său de Telegram, că "armata rusă a pierdut în Ucraina mai mult decât în cele două războaie sângeroase care au durat ani de zile în Cecenia", transmite EFE.

Zelenski a afirmat că forţele ţării sale "provoacă pierderi devastatoare" armatei ruse de la invadarea Ucrainei, la 24 februarie, la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

"În curând, numărul elicopterelor ruse doborâte va ajunge la sute de unităţi. Au pierdut deja 80 de avioane de luptă, sute de tancuri, mii de alte echipamente", a susţinut preşedintele ucrainean.

Zelenski şi-a manifestat aprecierea şi faţă de delegaţia ucraineană care a participat la convorbirile de pace cu Rusia şi a adăugat că discuţiile vor continua şi în cursul zilei de marţi, în ceea ce urmează să fie cea de-a cincea rundă a dialogului bilateral.

Totodată, preşedintele ucrainean a propus marţi Radei (parlamentul) să prelungească legea marţială în Ucraina pentru alte 30 de zile începând din 26 martie, prin votarea unui proiect de lege în acest sens, a informat agenţia Interfax-Ukraina, citată de EFE.

La 24 februarie, în urma atacului rusesc şi al bombardamentelor declanşate de Rusia asupra teritoriului ucrainean, Zelenski a impus pentru prima dată legea marţială, aminteşte agenţia de presă spaniolă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /