Zelenski, despre „negocierile”cerute de Putin: „Vom negocia cu noul președinte” al Federației Ruse

Zelenski, despre „negocierile”cerute de Putin: „Vom negocia cu noul președinte” al Federației Ruse

Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se va afla la putere. Declarația președintelui ucrainean survine la scurt timp după ce omologul său rus a cerut Kievului să depună armele.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

„Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei Ruse. Vom negocia cu noul preşedinte” al Federației Ruse, a declarat Zelenski într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare la scurt timp după ce Kremlinul a oficializat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie.

Anterior, în cadrul unei ceremonii la Kremlin, Vladimir Putin a cerut Ucrainei să depună armele și să negocieze cu Moscova.

„Facem apel regimului de la Kiev să înceteze imediat tirurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor”, a spus Putin, care a lansat asaltul asupra Ucrainei în data de 24 februarie și a evitat să se angajeze în negocieri serioase în timp ce susținea că și-ar dori acest lucru.

Confruntat cu înfrângeri pe front în fața contraofensivei ucrainene, Putin a ordonat mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili și a orchestrat așa-zise referendumuri pentru a anexa circa 18% din teritoriul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar