Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării

Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării

Președintele Volodimir Zelenski i-a acuzat pe ruși că au minat un baraj al unei hidrocentrale care se află în regiunea Herson, din sudul Ucrainei. Această regiune este în prezent sub controlul forțelor rusești.

Zelenski îi acuză pe ruşi că au minat un baraj din sudul ţării Foto Profimedia

Rusia pregătește un dezastru de proporții în sudul Ucrainei, după ce a minat un baraj important din regiunea Herson. Deja rușii evacuează populația civilă din Herson către teritoriul său. Zelenski avertizează că hidrocentrala Kahovka este una din cele mai mari centrale ale țării cu o capacitate de 18 milioane de metri cubi de apă. În cazul în care rușii ar arunca în aer acest baraj, aproximativ 80 de localități ar fi distruse, din cauza inundațiilor.

Avem informații că teroriștii ruși au minat barajul și facilitățile de la hidrocentrala Kahovka. Este una dintre centralele mari. Barajul hidrocentralei ține aproximativ 18 milioane de metri cubi de apă.

Dacă teroriștii ruși aruncă în aer barajul, peste 80 de localități, inclusiv Herson, se vor afla în calea inundațiilor. Sute, sute de mii de oameni vor fi afectați. Sursele de apă ale unei mari părți din sudul Ucrainei pot fi distruse. Acest atac terorist rusesc ar putea lăsa centrala nucleară Zaporojie fără apă de răcire - apa pentru centrala nucleară este luată din barajul Kahovka”, a declarat Zelenski în timpul unei convorbiri cu Consiliul European.

Barajul hidrocentralei Kahovka a fost construit pe râul Nipru. Forțele armate ruse controlează zona care nu este foarte departe de linia de contact cu armata ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale