Zelenski îl expulzează pe ambasadorul Georgiei în Ucraina. Motivul are legătură cu Mihail Saakaşvili

Zelenski îl expulzează pe ambasadorul Georgiei în Ucraina. Motivul are legătură cu Mihail Saakaşvili

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni ca îl va expulza pe ambasadorul Georgiei, în semn de protest faţă de situaţia fostului preşedinte al ţării, Mihail Saakaşvili, de asemenea cetăţean ucrainean, care a apărut slăbit la procesul său de la Tbilisi în aceeaşi zi.

Starea fostului presedinte Mihail Saakaşvili s-a înrăutățit FOTO Profimedia

Am cerut astăzi Ministerului de Externe să-l convoace pe ambasadorul Georgiei, să-l notifice în legătură cu protestul nostru şi să-i ceară să părăsească Ucraina în termen de 48 de ore pentru consultări în capitala sa”, a scris Zelenski pe Telegram, conform Agerpres.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost „otrăvit” cu metale grele în închisoare în Georgia În vârstă de 54 de ani, Saakaşvili, care este şi liderul opoziţiei în această ţară din Caucaz, a fost transferat la spital anul trecut după o grevă a foamei de 50 de zile, ţinută ca protest împotriva încarcerării sale pentru abuz de putere, încarcerare pe care el o denunţă drept politică. La 1 februarie, mass-media a publicat fotografii care arată semne de înrăutățire a stării sale de sănătate și de pierdere rapidă în greutate.

Saakașvili, care execută în prezent o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru acuzații de abuz de putere, a fost transferat la secția de terapie intensivă din cauza deteriorării stării sale de sănătate, a declarat secretarul său de presă Giorgi Chaladze la 31 ianuarie, potrivit Radio Europa Liberă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...