Zelenski îl ironizează pe Putin: Vladimir Putin poate marca încă o "realizare" - A mai ucis o femeie însărcinată

Zelenski îl ironizează pe Putin: Vladimir Putin poate marca încă o "realizare" - A mai ucis o femeie însărcinată

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Putin poate marca încă o "realizare", a mai ucis o femeie însărcinată. Liderul ucrainean l-a ironizat pe președintele rus la scurt timp după atacul cu drone din capitala Kiev.

Volodimir Zelenski Foto Profimedia

”În Kiev, au ucis o familie tânără, vizând o clădire de apartamente cu un "Shahed" iranian. Un bărbat şi o fată însărcinată în 6 luni... Vladimir Putin poate marca încă o "realizare", a transmis președintele ucrainean.

În urma unui atac cu drone în capitala Kiev au fost ucise patru persoane. Atacuri cu drone au avut loc și în alte 25 de localități, potrivit declarațiilor lui Zelenski.

Lumea poate şi trebuie să oprească această teroare. Când vorbim despre nevoia Ucrainei de apărare aeriană şi antirachetă, vorbim despre vieţi reale care sunt luate de terorişti. Reuşim să doborâm unele dintre rachete şi drone. În doar 12 ore, începând de duminică la ora 21.00, au fost distruse 37 de "Shaheds" iraniene şi mai multe rachete de croazieră.

Dar pentru a garanta protecţia cerului nostru şi pentru a reduce la zero capacităţile teroriştilor ruşi, avem nevoie de sisteme de apărare aeriană mult mai moderne şi de o dotare mai mare cu rachete pentru astfel de sisteme”, spune liderul ucrainean, potrivit news.ro .

Zelenski a mai adăugat că atacurile armatei ruse cu rachete și drone, de luni, a provocat noi întreruperi de energie electrică.

”Vă rugăm să ţineţi cont de solicitarea furnizorilor de energie şi să consumaţi în mod conştient energie electrică în orele de vârf de sarcină a sistemului energetic. Acest lucru va permite întregii ţări să treacă mai stabil prin această perioadă. Vă rugăm să ajutaţi comunităţile locale să elimine consecinţele atacurilor teroriste, dacă afacerea dvs. are posibilitatea de a face acest lucru.

Vă rugăm să aveţi grijă de cunoscuţii şi vecinii dumneavoastră care sunt singuri şi au nevoie de atenţie sau ajutor, în special de persoanele în vârstă. Şi nu uitaţi să le mulţumiţi celor care sunt implicaţi în apărarea statului nostru şi în eliminarea consecinţelor atacurilor teroriste, care menţin viaţa normală în ciuda oricăror încercări ale Rusiei de a o rupe”, a transmis poporului ucrainean Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”