Zelenski l-a destituit pe comandantul medicilor militari: cum își justifică decizia președintele ucrainean

Zelenski l-a destituit pe comandantul medicilor militari: cum își justifică decizia președintele ucrainean

Volodimir Zelenski l-a destituit duminică pe comandantul medicilor militari şi a cerut schimbări rapide în funcţionarea sistemului sanitar al armatei ucrainene.

Volodimir Zelenski FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele ucrainean a făcut anunţul după o întâlnire cu ministrul Apărării, Rustem Umerov, în contextul unei dezbateri a evoluţiei războiului cu Rusia, care durează deja de aproape un an și nouă luni, în special asupra progreselor contraofensivei în sudul şi estul Ucrainei.

„La întâlnirea de astăzi (duminică, n. red.) cu ministrul Apărării Umerov s-au stabilit priorităţile. Nu mai avem mult timp de aşteptat rezultatele. Pentru schimbările care vor urma sunt necesare acţiuni rapide”, a spus Zelenski într-un mesaj video transmis duminică seară.

Zelenski a precizat că a înlocuit-o pe general-maiorul Tetiana Ostaşcenko din funcţia de comandant al forţelor medicale militare cu general-maiorul Anatoli Kazmirciuk, care a condus până acum o clinică militară din Kiev.

„Datoria este clară, aşa cum s-a insistat de mai multe ori în societate, în special în rândul sanitarilor militari - avem nevoie de un nivel fundamental nou de asistenţă medicală pentru soldaţi”, a declarat şeful statului ucrainean.

În acest sens este nevoie de garouri mai bune, digitalizare şi comunicaţii mai performante, a explicat Zelenski.

Rustem Umerov a confirmat schimbarea într-un mesaj publicat pe aplicaţia Telegram şi a enumerat ca priorităţi digitalizarea, medicina tactică şi rotaţia efectivelor. „Experienţa eficienţei anumitor unităţi trebuie extinsă la toate forţele de apărare”, a subliniat ministrul ucrainean al Apărării.

În urmă cu o săptămână, o instituție de presă din Ucraina a sugerat că Ostaşcenko şi alţii urmează să fie înlocuiţi după consultările cu sanitarii militari şi alţi responsabili cu asistenţa pentru armată, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...