Zelenski nu știe dacă Putin mai trăiește. Kremlinul spune că liderul rus a făcut baia tradițională de Bobotează, dar nu există imagini anul acesta

Zelenski nu știe dacă Putin mai trăiește. Kremlinul spune că liderul rus a făcut baia tradițională de Bobotează, dar nu există imagini anul acesta

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că Vladimir Putin a făcut tradiționala baie în apa înghețată, de Bobotează, dar că „nu există nicio înregistrare foto sau video“.

Putin, baia de Bobotează din 2021 FOTO Profimedia

Agenția de presă TASS transmite că președintele rus Vladimir Putin a făcut o baie într-o gaură de gheață pentru a marca Boboteaza. „Președintele a luat parte la scăldatul de Epifanie. A făcut-o în afara Moscovei", a declarat el, adăugând că Putin „a urmat propria tradiție“. Purtătorul de cuvânt prezidențial a precizat că „nu există nicio înregistrare foto sau video“ în acest an, fapt ce naște multe semne de întrebare.

Anul trecut, Putin s-a scufundat în apă rece în ziua în care ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Boboteaza.

De altfel, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în fața participanților la forumul economic de la Davos că nu a înțeles cine ia acum deciziile la Kremlin și dacă președintele Vladimir Putin mai este în viață, transmite BBC.

Liderul ucrainean s-a referit la recentele apariții televizate ale lui Vladimir Putin , care, potrivit experților, au fost înregistrate separat de fundalul care a fost suprapus ulterior pe video. Așa au fost, în special, felicitările sale de Anul Nou, al căror fundal a fost un grup de persoane sub forma unor militari ai armatei ruse.

Volodimir Zelenski a declarat că liderul rus apare pe ecrane pe așa-numita chroma key – un fundal pe care orice imagine poate fi suprapusă ulterior într-un editor video – și nu este clar dacă el este în viață sau nu.

„Nu înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei, care apare uneori – oamenii de televiziune vor înțelege – pe „chroma key”, nu prea înțeleg ce este. Nu înțeleg pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile, ce cerc de oameni. Când spunem „discuții de pace”, nu prea înțeleg cu cine. Rusia trebuie să găsească pe cineva și apoi să ofere ceva”, a spus Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?