Zelenski: Oraşul Bahmut „nu este ocupat” de Rusia

Zelenski: Oraşul Bahmut „nu este ocupat” de Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, la finalul summitului G7 de la Hiroshima, că, deși trupele ruse se află în oraș, Bahmut "nu este ocupat". Sâmbătă, Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului, relatează AFP.

Zelenski la conferința de presă de la finalul summitului G7 din Japonia FOTO EPA-EFE

"Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmut nu este ocupat de Rusia astăzi", a spus Zelenski într-o conferinţă de presă de la finalul summitului G7 din Hiroshima, după declaraţii ambigue înainte de întâlnirea cu Joe Biden, mai devreme, duminică.

„Bahmut nu este ocupat de Federația Rusă azi. Nu există două sau trei interpretări ale acestor cuvinte”, a spus el.

"Nu pot să împărtăşesc cu voi opiniile tactice ale militarilor noştri. Cel mai dificil ar fi să existe o eroare tactică la Bahmut şi ca oamenii noştri să fie încercuiţi", a adăugat Zelenski.

De asemenea, preşedintele ucrainean a comparat distrugerile provocate de luptele de la Bahmut cu cele cauzate de bomba atomică de la Hiroshima, în 1945.

"Vă spun cu sinceritate că fotografiile din Hiroshima distrusă îmi reamintesc de Bahmut. Nu mai există nimic în viaţă, toate clădirile sunt distruse (...), o distrugere absolută şi totală", a declarat Zelenski în conferinţa de presă

Viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, a dat asigurări anterior că trupele de la Kiev controlează "anumite instalaţii industriale şi infrastructuri" în oraş şi că au "încercuit parţial" Bahmut datorită unui recent avans pe flancurile de nord şi de sud.

Un general ucrainean de rang înalt a declarat că forțele de la Kiev controlează o parte "nesemnificativă" din orașul Bakhmut, dar că acest modest punct de sprijin ar fi suficient pentru a intra în orașul devastat atunci când situația se va schimba, relatează The Guardian.

Într-o postare pe Telegram, generalul Oleksandr Sîrskîi a transmis că forțele Kievului avansează împotriva forțelor rusești în suburbiile din Bahmut și că se apropie de o „încercuire tactică" a orașului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…