Zelenski, primul lider străin care va susține un discurs în Parlamentul Elveției

Zelenski, primul lider străin care va susține un discurs în Parlamentul Elveției

Parlamentul Elveţiei a aprobat o solicitare a conducerii de la Kiev de a-i permite preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să se adreseze plenul său, informează Reuters.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Invitaţia, anunţată într-o declaraţie de presă făcută vineri seara, survine pe fondul presiunilor făcute asupra Guvernului Elveţiei de a încălca tradiţia de secole a neutralităţii şi de a pune capăt interdicţiei de a exporta arme în zone de conflict, precum în Ucraina. Până acum, Guvernul elveţian a refuzat să modifice această politică, relatează Reuters, potrivit Agerpres .

Nu este cunoscută tema discursului lui Zelenski, care va fi transmis prin videoconferinţă şi care reprezintă o premieră în ceea ce priveşte intervenţia unui lider străin în plenul Parlamentului elveţian, notează Reuters.

În timpul sesiunii parlamentare, legiuitorii elvețieni ar urma să dezbată o moţiune care prevede acordarea a 5 miliarde de franci elveţieni (5,6 miliarde de dolari) sub formă de sprijin pentru Ucraina pentru o perioadă de 5-10 ani.

Reuters nu menţionează data la care Volodimir Zelenski va lua cuvântul în Parlamentul Elveției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”