Zelenski reia tema aderării Ucrainei la NATO şi afirmă că nu va ceda în conflictul cu Rusia: „Au murit prea mulţi oameni pentru a ceda din teritoriu”

Zelenski reia tema aderării Ucrainei la NATO şi afirmă că nu va ceda în conflictul cu Rusia: „Au murit prea mulţi oameni pentru a ceda din teritoriu”

„Au murit prea mulţi oameni pentru a ceda din teritoriu. Impasul nu este o opţiune. Ucraina trebuie să realizeze controlul deplin asupra teritoriului", a afirmat Volodimir Zelenski în intervenţia la o conferinţă organizată de cotidianul Financial Times.

Volodimir Zelenski a punctat că Ucraina va trebui admisă în NATO dacă va solicita acest lucru. „Nu trebuie pierdut timp cu discuţii privind aderarea", a explicat liderul de la Kiev, potrivit BBC News.

De asemenea, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat marţi că Volodimir Zelenski nu trebuie supus presiunilor pentru acceptarea unui acord de pace cu Rusia.

„Boris Johnson a declarat că trebuie evitat un rezultat în care agresiunea lui Vladimir Putin să pară că ar fi fost eficientă", a comunicat un purtător de cuvânt al Downing Street, după o şedinţă a Guvernului britanic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro