Zelenski, replică pentru Dîncu: Când cineva vrea negocieri, nu face asta. Statul terorist nu dorește pacea

Zelenski, replică pentru Dîncu: Când cineva vrea negocieri, nu face asta. Statul terorist nu dorește pacea

Volodimir Zelenski i-a răspuns duminică seara ministrului român al Apărării, Vasile Dîncu, care a afirmat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina, potrivit Ukrainska Pravda.

Volodimir Zelenski îl taxează pe Dîncu pentru declarațiile făcute FOTO EPA EFE

„Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte".

Președintele Ucrainei a subliniat și că „teroarea constantă împotriva populației civile este respingerea evidentă de către Rusia a negocierilor reale” și a amintit de atacurile rusești asupra unor localități pașnice precum cel care a avut loc duminică dimineața împotriva orașului Zaporojie.

Când cineva vrea negocieri, el nu face asta. Dar când cineva este terorist, face exact asta. Ajută negocierile cu adevărat la învingerea terorii? Acum fiecare trebuie să răspundă sincer la această întrebare pentru el însuși. Teroriștii sunt uciși ”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

Rusia, stat terorist

Președintele ucrainean a cerut de asemenea recunoașterea Rusiei ca stat terorist, restricționarea oricăror legături economice cu orice cetățeni ruși și condamnarea la toate nivelurile a fiecărei etape a escaladării războiului de către Rusia. Mai mult, a cerut sprijin armat. „Și avem nevoie de asistență fundamentală și suficientă pentru Ucraina, pentru poporul nostru, care este o țintă pentru un stat terorist. Trebuie să accelerăm furnizarea unui număr suficient de sisteme eficiente de apărare antiaeriană Ucrainei”, a mai afirmat Zelenski.

Potrivit Ukrainska Pravda , declarațiile lui Zelenski au venit după afirmațiile făcute de Vasile Dîncu privind negocierile de pace între Kiev și Moscova. „Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a afirmat Vasile Dîncu, într-un interviu la Prima TV.

Vasile Dîncu a declarat de asemenea că „Rusia are resurse să prelungească războiul și că „ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri”.

Prima reacție, de la Servitorul Poporului

Ca răspuns, șeful facțiunii parlamentare Servitorul Poporului a partidului prezidențial, David Arakhamia , a declarat că Ucraina este pregătită pentru negocieri cu țările occidentale, dar în ceea ce privește aderarea cât mai curând posibil la NATO. „Acesta este singurul subiect despre care putem vorbi în acest moment, iar Rusia este de prisos în aceste negocieri. Securitatea colectivă și forțele armate puternice ale Ucrainei sunt singura garanție a păcii pe continentul european. Prin urmare, eforturile de negociere ale Occidentului ar trebui îndreptate în această direcție”, a scris acesta, în mediul online, ca răspuns la afirmațiile ministrului român al Apărării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…