Zelenski: Rusia vrea să ne șteargă de pe fața pământului. Orașele, atacate cu drone iraniene

Zelenski: Rusia vrea să ne șteargă de pe fața pământului. Orașele, atacate cu drone iraniene

Rusia a lansat luni o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că au fost lansate zeci de rachete şi atacuri cu drone iraniene, informează AFP şi Reuters.

Imagine din Kievul atacat cu rachete FOTO Getty Images

„Rușii încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului. Complet. Îi distrug pe oamenii care dorm acasă, în Zaporojie. Omoară oameni în drum spre serviciu în Dnipro și Kiev. Alarma aeriană nu se oprește în Ucraina. Sunt bombardamente. Din păcate, există morți și răniți. Vă rog, nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Să rămânem puternici”, a transmis Volodimir Zelenski luni dimineață într-un mesaj pe Facebook, după exploziile care au avut loc în mai multe orașe din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev.

„Ei vor (să provoace) panică şi haos, vor să distrugă sistemul energetic” al Ucrainei, a susţinut Zelenski. El a adăugat că loviturile ruse „cu zeci de rachete" şi drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Volodimir Zelenski a mai subliniat că Rusia a întreprins special atacurile sale luni, pentru a provoca cât mai multe pierderi posibile în rândul oamenilor.

„A doua ţintă (după sistemul energetic) sunt oamenii. O astfel de oră şi astfel de ţinte au fost alese special pentru a cauza cât mai multe victime posibil”, a afirmat şeful statului ucrainean.

Potrivit unui prim bilanţ al poliţiei ucrainene, atacurile ruse care au avut loc luni dimineaţa asupra Kievului s-au soldat cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi.

Aparate de fabricaţie iraniană de tip Shahed-136, cunoscute şi ca „drone kamikaze”, au fost utilizate în urmă cu numai câteva zile asupra oraşului Zaporojie şi anterior în alte părţi ale Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...