Zelenski s-a deplasat pe frontul de est, lângă Bahmut

Zelenski s-a deplasat pe frontul de est, lângă Bahmut

Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi pe linia frontului, lângă Bahmut, în estul Ucrainei, a anunţat preşedinţia ucraineană, potrivit AFP și Agerpres .

FOTO president.gov.ua

„Volodimir Zelenski a întreprins o vizită la brigăzile care efectuează acţiuni ofensive în zona Bahmut”, a afirmat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

În imaginile difuzate de preşedinţia ucraineană, Zelenski poate fi văzut într-o încăpere în timp ce examinează hărţi în compania comandantului forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, şi a mai multor alţi militari.

Zelenski a ascultat „rapoartele” ofiţerilor asupra situaţiei în zonele lor de responsabilitate şi a discutat despre „nevoile” lor, în special în termeni de muniţii pentru artilerie sau pentru apărarea antiaeriană, a precizat președinția ucraineană.

Au fost de asemenea evocate mijloacele de război electronic şi vehiculele pentru evacuarea răniţilor, potrivit comunicatului.

Oraş cu 70.000 de locuitori înainte de declanșarea invaziei ruse, la 24 februarie 2022, Bahmut a fost distrus de lunile de luptă crâncene înainte de a fi ocupat de ruşi, în luna mai.

De atunci, ucrainenii lansează atacuri asupra flancurilor sale şi afirmă că au eliberat 47 de kilometri pătraţi în apropiere de această localitate din regiunea Donețk.

Luni, Zelenski a anunţat pe contul său de Telegram că a vizitat regiunea Doneţk.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?