Zelenski s-a întâlnit la Dnipro cu membrii înaltului comandament al armatei ucrainene

Zelenski s-a întâlnit la Dnipro cu membrii înaltului comandament al armatei ucrainene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat joi o vizită la Dnipro, în sud-estul Ucrainei, unde a reunit înaltul comandament militar pentru a discuta despre contraofensivă, aprovizionarea trupelor de pe front şi consolidarea apărării antiaeriene.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

„Am început ziua de lucru la Dnipro. Am reunit Consiliul de Apărare în zona de responsabilitate a Grupului operativ-strategic militar Tavria”, a scris Zelenski pe contul său de Telegram, referindu-se la subdiviziunea teritorială a armatei pentru sud-estul Ucrainei, unde se află două din cele trei zone ale liniei de contraofensivă.

Oraşul Dnipro se află la aproximativ 150 de kilometri nord de Orihiv, zona unde armata ucraineană a lansat în ultimele ore prima operaţiune majoră din cadrul contraofensivei.

Printre subiectele discutate la acest consiliu extraordinar au figurat „situaţia de pe linia frontului” şi desfăşurarea „acţiunilor ofensive şi defensive”.

„Rapoarte din partea comandantului şef al armatei Valeri Zalujnîi, a comandanţilor Oleksandr Tîrnavski şi Oleksandr Sîrski. Informaţii ale contraspionajului militar din partea lui Kirilo Budanov”, a precizat Zelenski în mesajul de pe Telegram.

„Ca de obicei, acordăm o atenţie deosebită furnizării de muniţie pentru trupele noastre. Am abordat şi eficienţa utilizării sistemelor de apărare antiaeriană pe care le avem şi consolidarea sistemului antiaerian, ţinând cont de livrările de la parteneri”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Oraşul Dnipro, un important centru economic din sud-estul Ucrainei, se află nu departe de linia frontului care se întinde dinspre Herson (sud) către regiunea Donbas (est) şi mai la nord până în regiunea Harkov, relatează Agerpres , citând Reuters și Ukrainska Pravda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene