Zelenski: Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a lansa contraofensiva

Zelenski: Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a lansa contraofensiva

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina are nevoie de mai mult timp pentru a lansa mult așteptata contraofensivă împotriva Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zeleski

„Cu ceea ce avem putem merge mai departe și putem avea succes. Dar am pierde o mulțime de oameni și cred că este inacceptabil.

Deci trebuie să așteptăm. Mai avem nevoie de puțin timp”, a spus președintele Ucrainei într-un interviu, conform BBC.

El a spus că brigăzile de luptă, unele antrenate de țările NATO, sunt „gata”, dar că armata mai are nevoie de „unele lucruri”, inclusiv de vehicule blindate, care „vin în tranșe”.

În ultimele săptămâni, autorităţile ucrainene au încercat să diminueze aşteptările privind un progres major, scrie BBC. Un oficial guvernamental de rang înalt, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că liderii ţării „au înţeles că au nevoie de succes”, dar asaltul nu ar trebui să fie văzut drept „un glonț de argint” într-un război care se află în a 15-a lună. Cu toate acestea, Zelenski şi-a exprimat încrederea că armata ucraineană poate avansa, avertizând asupra riscurilor unui „conflict îngheţat pe care Rusia contează”.

Cum ar putea „strica“ SUA contraofensiva Ucrainei. Explicațiile unor generali de top

SUA ar putea „strica” contraofensiva Ucrainei prin exercitarea unei presiuni prea mari asupra țării pentru a oferi o lovitură decisivă împotriva Rusiei, spune generalul astralian în rezervă Mick Ryan

În timp ce lumea așteaptă următoarea mișcare militară a Ucrainei, presiunea crește pentru ca țara distrusă de război să obțină o victorie cuantificabilă. Dar așteptările globale ale unui triumf ar putea torpila ofensiva chiar înainte de a începe, a declarat generalul Ryan pentru Insider.

„Indiferent de ceea ce se întâmplă pe teren, acest lucru trebuie văzut ca un succes pentru poporul ucrainean și pentru politicienii americani și europeni”, a declarat Mick Ryan.

„Sunt mulți în SUA și NATO care sunt îngrijorați că acesta va fi un război lung , că va continua ani de zile și Occidentul va continua să bage bani în el fără prea multe progrese”, a spus Mark Cancian , colonel american în revervă și consilier principal al programului de securitate al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

Prea multă presiune strică

A pune atâta presiune pe Ucraina creează un precedent periculos, a spus și Ben Hodges , general-locotenent în retragere și fost comandant al Armatei SUA în Europa.

Miza situației dificile a Ucrainei este mai mare decât doar înfrângerea Rusiei

„Aș respinge discuția potrivit căreia Ucraina are o singură șansă, că dacă nu obține un KO, atunci asta este și toată lumea va spune „pacat” și va înceta să-i susțină”, a spus Hodges pentru Insider.

Ideea că ajutorul acordat Ucrainei va dispărea dacă această ofensivă va avea rezultate slabe, a spus el, este o narațiune prezentată de politicieni care „nu vor să vadă Ucraina câștigând” sau de cei care sunt din ce în ce mai dornici să pună capăt rapid războiului. „Am cheltuit miliarde de dolari, se presupune că am crezut pentru ce luptă Ucraina”, a spus Hodges.

Războiul din Ucraina este mai mult decât despre de două țări care se luptă, a susținut el, iar țările occidentale ar trebui să asiste Ucraina pentru a menține ordinea internațională bazată pe reguli și respectul pentru suveranitate, transparență și drepturile omului la nivel global.

El a atribuit îngrijorarea crescândă a Occidentului cu privire la război mai multor factori posibili, inclusiv incapacitatea de a crede că Rusia într-adevăr ar putea pierde, precum și temerilor deplasate cu privire la utilizarea unei arme nucleare , ale căror șanse rămân scăzute.

„Cred că administrația americană are o mulțime de oameni în locuri foarte înalte care nu sunt hotărâți dacă Ucraina să câștige absolut”, a spus Hodges, mustrând administrația Biden pentru că nu a reușit până acum să definească clar care este obiectivul strategic al SUA în a ajuta Ucraina.

Singurul lucru care cred că poate strica contraofensiva este dacă Occidentul exercită prea multă presiune asupra Ucrainei și o face să se oprească înainte de o victorie totală”, a spus Hodges.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…