Zelensky a ținut o întâlnire la Jytomyr cu privire la întărirea graniței cu Belarus

Zelensky a ținut o întâlnire la Jytomyr cu privire la întărirea graniței cu Belarus

Ucraina a început să creeze o zonă specială de frontieră la granița cu Belarus și Federația Rusă.

Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut luni o întâlnire la Jytomyr cu privire la întărirea graniței cu Belarus, conform unui mesaj video postat de acesta pe canalul său de Telegram .

"Am ținut o întâlnire specială de coordonare la Jytomyr cu toți cei responsabili pentru regiune. A fost acordată o atenție deosebită graniței", a spus Zelensky. „A existat un raport al șefului administrației militare regionale din Jytomyr și al președintelui Serviciului de Frontieră de Stat. Protecție, îmbunătățirea frontierei, situația în ansamblu."

Zelensky a anunțat pe 19 aprilie că a vizitat regiunea Volyn de la granița cu Belarus și Polonia.

Lungimea graniței ucrainiano-belaruse este de 1.084 km. Reprezentantul Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei Andriy Demchenko informează în mod regulat că situația de acolo rămâne stabilă. Cu toate acestea, unitățile ucrainene creează bariere și șanțuri și supraveghează zona folosind vehicule aeriene fără pilot.

În noiembrie 2022, autoritățile ucrainene au raportat că au construit deja aproximativ 3 km dintr-un gard din beton armat la granița cu Belarus în regiunea Volyn.

În martie, Demcenko a informat că Ucraina a început să creeze o zonă specială de frontieră la granița cu Belarus și Federația Rusă. Potrivit acestuia, în unele locuri lățimea sa poate ajunge la 2 km.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească