Zelensky, după întâlnirea cu Biden, a spus că nu este pregătit pentru compromisuri pentru a ajunge la pace

Zelensky, după întâlnirea cu Biden, a spus că nu este pregătit pentru compromisuri pentru a ajunge la pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky, după întâlnirea cu omologul său american Joe Biden la Washington, a declarat că nu este pregătit să facă compromisuri pentru a realiza o „lume justă”.

Președintele Uctainei, Volodimir Zelensky. Foto: Profimedia

"Pentru noi, lumea este corectă în moduri diferite. Pentru mine, ca președinte, o lume corectă înseamnă că nu există compromisuri cu privire la pământul nostru, integritatea teritorială, suveranitatea noastră, acesta este cel mai important lucru", a spus Zelensky la o conferință de presă comună cu preşedintele american, după întâlnirea dela Casa Albă.

Pentru a ajunge la pace, el vrea și daune pentru Ucraina.

În același timp, într-o conferință de presă comună, Biden a susținut că Zelensky este „deschis să realizeze pacea” în Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă, Zelensky a mai spus că Kievul îi va cere din nou lui Biden sistemele de apărare aeriană Patriot, deși abia miercuri autoritățile americane au anunțat că vor furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, care va include pentru prima dată aceste sisteme. Președintele ucrainean a adăugat că îl respectă pe Biden ca persoană și președinte și i-a mulțumit pentru sprijin și înțelegere.

Zelensky se află la Washington la invitația lui Biden. După conferința de presă, președintele ucrainean este programat să se întâlnească cu președintele Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Nancy Pelosi, și să se adreseze Congresului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”